Artikelkommentarer

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg. Mer info om hur du kommenterar och kommer åt dina gamla kommentarer hittar du på vår FAQ: idg.se/faq

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Kommentarer till:

Sveriges bästa webbhotell
- fjolårets favorit slår till igen

Grattis Binero!

2010-04-09 14:06

Välförtjänt vinst!

ph0x

Det roliga är...

2010-04-09 14:21

...att Internetworld försöker avgöra detta utan någon som helst långsiktig blick på webhotellen, t.ex. gällande konsistens i service, upptid, tillgänglighet m.m. Det är skrattretande dåligt, rent av :)

Därmed inget ont om Binero - har själv varit kund där i över ett år nu, och de är jättebra. En av de bästa sakerna med dem i min mening är att de, olikt en del andra (i synnerhet svinpälsarna på one.com/surftown.se) inte drar och sliter i kunden när denne vill släcka ett konto, utan istället helt enkelt låter kunden gå utan att kasta bindande avtal och fakturor efter dem. Stort plus till Binero för detta.

(RoLaNd LyGeL -<|" Anakin-S, den självironiska Star Wars-Fanboyen "|>-)

Svar till: Det roliga är...

2010-04-09 14:43

Hej!

Du har väl inte missat att läsa samtliga åtta deltester vi har gjort i årets webbhotellstest. De finns på http://www.internetworld.se

Hälsar
Miriam från Internetworld

Miriam

Svar till: Det roliga är...

2010-04-10 01:20

Nej då, jag läste allt :) Jag tycker bara inte att man kan göra ett bra överslag på bara 2 månaders tid, även om det såklart är helt förståeligt att ni inte kan spendera ett års tid på det hela för att sedan publicera en artikel med rubriken "Förra årets bästa webhotell".

(RoLaNd LyGeL -<|" Anakin-S, den självironiska Star Wars-Fanboyen "|>-)

Det roliga är...

2010-04-09 15:01

Rätta mig gärna, för jag vill veta allt... Men är verkligen konsistens en korrekt översättning av engelskans consistency? Ordet konsistens får mig att tänka på vad saker har för fasthet. En snabbglutt på ett onlinelexikon säger att consistency på svenska blir konsekvens, men det låter inte heller rätt. Substantivet konsekvens och verbet konsekvent har ju inget med varandra att göra. Hm... Förslag?

Joens Vogelholker

Det roliga är...

2010-04-10 01:18

Kontinuitet kanske?

JR

Det roliga är...

2010-04-10 01:17

Jo, det är en giltig översättning. Ordet har ju intressant nog, precis som i Engelskan, ganska olika betydelser beroende på kontexten, t.ex. följdriktighet kontra fasthet som du nämnde. Men, jo, nu när du nämner det så tänker man rätt lätt på "något annat". Vad jag menade var "konsistens i service" som en liknelse till hur solid/kvalitativ servicen var, i kontrast mot flyktig/undermålig. Jag kunde nog uttryckt mig klarare.

(RoLaNd LyGeL -<|" Anakin-S, den självironiska Star Wars-Fanboyen "|>-)

Det roliga är...

2010-04-10 18:59

Som min gamle lektor på universitetet sade: "Konsistens är något som filmjölk har" :-)

_nisse

Bineros DNS-kontrollpanel.

2010-04-09 14:22

Är en dåligt fungerande röra utan dess like. Vilket för mig drar ner betyget till noll.

backeby

(Inlägget är borttaget av moderator)

2010-04-09 14:21


Bineros DNS-kontrollpanel.

2010-04-09 14:32

Håller med om att det finns en hel del att göra med Bineros kontrollpanel. Rent funktionsmässigt är min erfarenhet att Surftown har extremt bra kontrollpanel. Inställningar i det oändliga. Däremot kanske inte helt lätt att navigera sig i. Binero föll dock för mig när jag upptäckte att man inte kunde ha en användare som kunde komma åt flera MSSQL-databaser. En användare per databas ger rejält huvudbry när det är dags att köra uppdateringsscript mot 30-40 olika databaser.
Surftown erbjuder denna möjlighet och fixar Binero detta så byter jag till dom direkt.
Binero ska ha all cred för att dom annullerade mitt abbonemang smidigt.

Skulle dock avråda från Surftown om man har krav på stabilitet. Har deras stora företagsabbonemang men stabilt det är det sista det är. Mitt i julhandeln uppgraderade de sin plattform och maken till problem har jag aldrig varit med om.
Dessutom är både telefonsupporten och den såkallade prioriterade e-postsupporten under all kritik. Trots allt jag har inte hittat någon som matchar dom funktionsmässigt så jag är motvilligt kvar som kund.

zerocool

Bineros DNS-kontrollpanel.

2010-04-09 14:59

zerocool, skriv gärna en rad om detta i vårt forum på http://forum.binero.se
Vi vill utveckla vårt nya system till att bli det bästa marknaden kan erbjuda och lyssnar därför på våra kunders idéer och förslag.

AndersA

Bineros DNS-kontrollpanel.

2010-04-09 15:02

AndersA:
Jag har mailat en del med era tekniker. Kolla gärna igenom ärende #QCR-257940.

zerocool

Funktionalitet kanske borde väga in?

2010-04-09 14:51

Jag har precis bytt webbhotell eftersom one.com inte erbjuder varken ssl eller någon möjlighet att höja mem_limit för php till mer än 24MB, vilket helt enkelt gör att det inte är möjligt att köra vissa sidor.

Drupal till exempel är omöjligt att hosta på one.com på grund av den låga php-limiten.

Sådana här saker borde definitivt ha vägts in i testet.

eldh

Funktionalitet kanske borde väga in?

2010-04-09 16:40

Håller med. Flera saker som är intressanta saknades:

- Hur hög är mem_limit? (exempelvis vill Drupal ha minst 32MB för att fungera bra).

- Finns det SSH-stöd?

- Hur många databaser är tillåtna?

- Hur mycket "översäljer" webbhotellen? Att ha hög gräns är en klen tröst när servern är seg som sirap p ga översäljning.

dHagger

Funktionalitet kanske borde väga in?

2010-04-09 19:13

Binero 2.0 är (privat resp företagskonto):

* Enkelt att använda, byggt för alla
* Lastbalanserat, med hög driftsäkerhet.
* Modernt, med den senaste tekniken
* Flexibelt, välj plattform(Win/Lin) för varje domän eller subdomän
* Stort, 100 GB resp. 200 GB utrymme
* Stort, 2000 GB resp. 4000 GB trafik
* Stort, 1 resp. obegränsat antal MS SQL-databaser
* Stort, obegränsat antal MySQL-databaser
* Möjligheter, SSH access åt alla

Drupal med flera är inga problem att köra på Binero.. Med programmet Installatron på Binero så är du dessutom bara ett par klick bort för att få din egen Drupal enkelt installerad.

Källa:

http://blogg.binero.se/2010/03/binero-2-0-antligen-ett-kart-aterseende/

FranklyMe

Jag har Binero och är väldigt nöjd

2010-04-09 17:21

Deras slogan om att vara schyssta, från allt med villkor/avtal till tekniska spec:ar gör att jag gärna rekommendrar vidare dom.

rundcirkel

Binero duger inte för .NET

2010-04-09 21:08

http://wiki.binero.se/Programmering/Sidans_titel

"Använder ni er av Medium Trust på servrarna?"

Svar:
"Ja, samtliga av våra servrar använder sig av Medium Trust för .NET 2.0 i dagsläget."

Och därmed är de värdelösa vad gäller att hosta något att än de mest triviala hemsidor skrivna i .NET. WCF tjänster går tex inte.

Läser man vidare:
"Vad är Medium Trust bra för?"

Svar
"Medium Trust låser in varje kund till sitt eget utrymme och hindrar därmed att kunder kan accessa varandras filer. Det hindrar även access till t ex registret på servern, något som i Full Trust annars är helt öppet för samtliga kunder."

Svaret visar att de inte har en susning om vad de pratar om. För att skydda kunder från varandra bör man använda AD:t precis som vanligt. Detta har t.o.m. med MS insett och de överger den nuvarande säkerhetsmodellen i .NET 4.0.

.NET Rules!

Binero duger inte för .NET

2010-04-10 16:35

Vi på Binero använder precis dom rekommendationer som Microsoft föreslår för delade miljöer men med vissa undantag där säkerheten kan garanteras utanför Microsofts rekommendationer just för att ge flexibilitet åt kunderna. T ex tillåter vi reflections. Vi använder även AD för att begränsa accessen i systemet.

AndersA

Binero duger inte för .NET

2010-04-12 08:56

Jag har kört en hel del skoj på Binero, bland annat har jag igång en OData-tjänst där (WCF Data Services). Vad gäller t.ex. ASP.NET MVC 2 så fungerar även det utan problem.

En glad Vimp är en bra Vimp. :-)

Vimp

Php mem limit & databasprestanda

2010-04-10 09:54

Något som blir intressant för databasbaserade webbplatser, till exempel drupalbaserade, är en god databasprestanda. Vissa webbhotell funkar bra för enkla sajter som inte är databasintensiva men behöver man lite mer prestanda skiljer det en hel del mellan hotellen. Det vore intressant att se en benchmarking på det. Även skillnaden i max php mem limit är intressant.

ackeax

Tummen upp till Crystone!

2010-04-10 12:37

Jag var tidigare relativt nöjd kund hos Neno tills Crystone köpte upp dom och allt blev värdelöst. Då bytte jag till Aleborg (nuvarande Binero) och upptäckte hur ett riktigt webbhotell skulle vara.
Tack Crystone för att ni öppnade ögonen på mig :)

Vista

backup?säkerhet?

2010-04-10 16:42

Har jag missat något eller har man struntat i dessa tester för att fokusera på att an kan få webbhotell för några öre /dag istället för 2-3 kr?

adde25

Comments powered by Disqus