Jonathan Sulo lämnar webbhotellet Loopia och blir istället marknadschef på konkurrenten Aleborg.

"Jag lämnade in min avskedsansökan för en månad sedan. Loopias nya ägare är en stor besvikelse", säger han med hänvisning till företagen Active 24 och Mamut. År 2005 köpte Active 24 Loopia. Hösten 2006 köptes Active 24 upp av norska Mamut. Mamut erbjuder bland annat affärssystem för mindre och medelstora företag.

Enligt Jonathan Sulo fick Loopia, som länge drevs av honom själv tillsammans med Sam Nurmi, löften om att kunna fortsätta att utveckla Loopia vid försäljningen. Så blev det inte, hävdar han.

"Tvärt om: våra nya ägare ströp utvecklingen. Den kritik vi fick i Internetworlds test av webbhotell beror helt enkelt på att vi inte fått resurser för att utveckla tjänsten", säger han.

"Vi hade flera spekulanter på företaget, men valde att sälja till Active 24 just eftersom de verkade vilja fortsätta utveckla verksamheten. Så blev det aldrig."

Nu byter han alltså till en betydligt mindre konkurrent, Aleborg.

"Jag börjar som marknadschef. I början blir det mycket fokus på att få rätt struktur på vårt arbete", säger han.

Siktet är helt klart att öka och att bli en stor aktör inom kort.

"Nu ska vi köra om Loopia", säger Jonathan Sulo.

Aleborg driver webbhotell och säljer domännamn. Verksamheten har varit igång sedan 2001. Aleborgs webbhotell fick betyg 6/10 i Internetworlds senaste webbhotellstest. Loopia fick betyget 7/10 i samma test.

Enligt Mamuts vd i Sverige, John Hugosson, kom Jonathan Sulos avhopp överraskande.

"Köpet av Active 24, som ägde Loopia, stod klart i september. Under hösten har vi arbetat med en handlingsplan, och det är först nu i början av det nya året som vi på allvar kommit in i verksamheten", säger han.

"Många av förändringarna har vi inte kunnat genomföra ännu, allt kan inte ske över en natt. Samtidigt har vi stora planer på att ta tjänsten ut i Europa, så vi tror verkligen på Loopia-konceptet", säger John Hugosson.

John Hugosson tror inte att Jonathan Sulos avhopp har med Mamuts ägande att göra.

"Vi blev överraskade att han valde att lämna företaget. 
Jonathan har varit med under Active 24-tiden. Jag tror att hans frustration handlar mer om vad Active 24 gjorde. När Mamut köper Active 24 har vi andra ambitioner", säger John Hugosson.

Jonathan Sulo kontrar. "Visserligen behövde Mamut lägga mer fokus på kaoset hos Active 24, men de har ändå inte rört ett finger sedan de kom in", säger han.

Mamut är noterat på Oslo-börsen.