Talarlistan var lång när Hej! 2007 inleddes i lördags morse. Varje pass var bara 20 minuter vilket gjorde att det fanns plats för många intressanta föredrag. Ett av de mest slående inslagen under konferensen var den teknik som användes för att både dokumentera och interagera.

Publiken kunde kommentera pågående föreläsningar via tjänsterna Onelinr och Jaiku och inläggen visades på stora skärmar ovanför föreläsarna.

Många av deltagarna var uppkopplade via egna laptops och diskussionerna flödade fritt i ett parallellt samtal med anknytning till föreläsarnas ämnesområden.

Flera deltagare livebloggade också från eventet. Det gick även att ladda upp bilder från dagen i en särskild grupp på bildtjänsten Flickr. När dagen var slut hade 173 bilder, minst 37 videoklipp, flertalet blogginlägg och hundratals chattinlägg publicerats.

Upplevelsen av att på samma plats blanda traditionella föreläsningar med personliga möten, korta chattar, analyserande blogginlägg och dokumenterande bilder var fascinerande.

Ett överdrivet dokumenterande eller en fantastisk möjlighet för nya typer av konferenser och möten? Döm själv. På konferenssajten kan du hitta det mesta av dokumentationen.

Talare på konferensen var förutom Holstein och Arwin, bland annat Henrik Torstensson från Stardoll, Björn Jeffery från Good Old, Nikolaj Nyholm från Polar Rose (utsedd av Internetworld till en av Sveriges hetaste nätentreprenörer), Andreas Ehn från Spotify samt Eric Wahlforss och Alexander Ljung från Trustmojo.

Temat för konferensen var webb 2.0. Hur man lyckas som nätentreprenör och bygger framgångsrika webbtjänster var också en del av föreläsningarnas inriktning.