Webbhotellet Aleborg tänker anmäla konkurrenter som bryter mot lagen. Det säger Jonathan Sulo, nybliven marknadschef på Aleborg.

Sedan Jonathan Sulo i slutet på mars lämnade Sveriges största webbhotell Loopia för att istället börja hos Aleborg har utspelen duggat tätt.

I början av maj anklagade han flera av de svenska webbhotellen för att använda olagliga avtalsvillkor, kritik som även Internetworld tidigare framfört i våra webbhotellstest.

Efter uppmärksamheten har både Loopia och Crystone svarat med att de tänker ta bort den uppsägningstid som legat till grund för kritiken.

Men Jonathan Sulo nöjer sig inte med det.

- Flera hotell visar priser exklusive moms för vanliga konsumenter och det är något som exempelvis databranschen fick på foten för för ett par år sen, säger Jonathan Sulo.

- Bland annat Crystone och One.com säger även att man får "gratis" domän om man samtidigt köper ett paket och det är olaglig marknadsföring. Man får inte använda ordet gratis om det krävs någon form av motprestation.

Enligt Jonathan Sulo arbetar Aleborg med en lista på 25-30 svenska webbhotell och alla på listan som på något sätt bryter mot reglerna - vilket enligt Jonathan Sulo är många - kommer att bli anmälda.

- Uppskattningsvis en halv miljon svenskar är drabbade av det här och om hotellen nu inte skärper sig med en gång kommer det att smälla, säger Jonathan Sulo.