Bloggtjänsten Twingly kommer att utvecklas vidare under hösten. Och för det behövs pengar. Nu har Linköpingsbaserade Primelabs fått hjälp på vägen i form av Servisen som investerar 10 miljoner i bolaget, rapporterar bloggaren Henrik Torstensson.

– Vi träffade Servisen på konferensen Future of Web Apps i februari och har fört diskussioner under våren. Genom tillskottet kommer vi att kunna satsa mer långsiktigt på att utveckla Twingly och dessutom rekrytera fler personer, säger Martin Källström, vd för Primelabs, till Internetworld.

Hur stor ägandet blir för Servisen är okänt. Martin Källström säger dock att de fyra grundarna av Primelabs fortfarande har majoritetsägande tillsammans i bolaget och att det finns utrymme för fler investerare längre fram.

Enligt Martin Källström kommer nu Twingly att utvecklas i en riktning som gynnar både bloggare och bloggläsare. Den sistnämnda gruppen är lite av en ”dold materia” enligt Martin.

– Vi vill tydliggöra bloggläsarnas roll när det gäller att lyfta fram vad som är viktigt i bloggvärlden. Det kommer att ske genom bland annat Widgets som går att inkludera på sajter och bloggar. Dessutom ska det bli ännu enklare för tidningar att använda Twingly.

Idag använder bland annat IDG, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet Twingly för att koppla ihop artiklar med blogginlägg. Även Sunday Times i Sydafrika använder tjänsten och i höst planerar Primelabs ytterligare utlandslanseringar. Samtidigt är de i stort behov av duktigt folk. Primelabs är idag fem heltidsanställda och en timanställd.

– Det är ett tungt klimat att rekrytera i just nu. De stora byråerna suger upp många av de bästa. Det vi gör är dock spännande och nytt vilket vi hoppas ska locka en del personer att söka sig till oss, säger Martin Källström.