Målet för Episerver är att bli stora internationellt. Under förra året fick företaget enligt egen uppgift 700 nya kunder och de har 200 partners i 22 länder.

Ansvaret för att genomföra den internationella expansionen får den nya vd:n Peter Larsson, med erfarenhet från bland annat Front Capital Systems, Ericsson och Cap Gemini. Samtidigt fokuserar grundaren av Episerver, Mikael Runhem mer på utvecklingen av produkten.

– Peter Larssons erfarenhet från att bygga och driva ett globalt programvaruföretag är precis det Episerver behöver när vi nu ökar takten i vår internationella expansion. Och det ger mig möjlighet att fortsättningsvis fokusera mera på vårt produkterbjudande, säger Mikael Runhem, i ett pressmeddelande.

Amadeus Capital Partners blir nu majoritetsägare i Episerver med 60 procent av innehavet. Det övriga bolaget ägs av Mikael Runhem med 30 procent och övriga anställda med 10 procent. Episerver grundades 1994 och företaget har i dagsläget verksamhet i de nordiska länderna samt Indien och Storbritannien.