Måljägaren (eng: achiever) strävar efter att uppnå alla tillgängliga mål. I forumet vill måljägaren ha flest inlägg med högst poäng, på fotosajten vill hon ha flest uppladdade foton och i communityn vill hon ha mer kompisar än någon annan. Genom att skapa tydliga kvantifierbara mål och lyfta fram dessa kan du ge måljägaren billiga incitament att vara aktiv på sajten.

Utforskaren är normalt en så kallad superanvändare som använder din sajt till fullo och utforskar varenda skrymsle. I spelens värld nöjer sig inte utforskaren förrän hon har upptäckt allt och genom att erbjuda motsvarande djup på sajten (exempelvis genom att knyta samman information) kan du hålla utforskaren sysselsatt länge.

Kontaktsökaren har som främsta mål att kommunicera med andra människor och genom att erbjuda smidiga möjligheter för kontaktsökaren att frottera sig med andra kan hon hjälpa dig att göra sajten till en trevlig plats även för andra besökare.

Mördaren är den besvärligaste användartypen. Hon försöker hitta kryphål och buggar för att så enkelt som möjligt ställa till besvär för andra användare (eller sajten i stort). I onlinespelens värld brukar mördaren sysselsätta sig med att effektivt slå ihjäl nybörjare (därmed namnet), men på sajten kommer mördaren att sysselsätta sig med mobbning och förföljelse. Mördaren lägger ner mycket energi och kan med smarta metoder ibland omvandlas till en måljägare, men det är lika viktigt att erbjuda de andra användarna bra verktyg för att minimera mördarens skador.