– I framtiden kommer internetanvändandet att i större utsträckning basera sig på portaler och plattformar. Vi kommer att surfa genom ett nätverk, snarare än direkt ut på nätet. Jag tror definitivt att det finns plats för både MySpace och Facebook.

Idag är Jamie Kantrowitz i Sverige för att närvara vid lanseringen av den svenska versionen av MySpace. Internetworld träffade henne och diskuterade hotet från Facebook, framtiden för sociala medier och hur företagen kan utnyttja de nya kanalerna.

Se intervjun med Jamie Kantrowitz
.


29-åriga Jamie Kantrowitz är vice vd för MySpace och ansvarar för innehåll och marknadsföring. Det är hon som ligger bakom att amerikanska NBC, Fox och Bravo använt MySpace som marknadsföringskanal. Sajten användes bland annat vid lanseringen av tv-serier som The Office, Nip/Tuck och Project Runway.

Fakta

Titel: Senior vice president, MySpace
Ålder: 29
Bor: London
Bakgrund: Har tidigare arbetat med projektet Rock the Vote som gick ut på att få unga amerikaner att rösta. Hon har även arbetat som affärsstrateg och blev 2005 utnämnd till "Top 50 Marketers" i Ad Age samt "30 under 30 to watch" i Billboard Magazine.
Utbildning: Examen i internationella relationer från Emory University.

  • Grundades i USA 2003 av Tom Anderson och Chris DeWolfe.
  • Nätverket har en halv miljon medlemmar i Sverige.
  • Sajten finns i 25 olika versioner i 21 länder.
  • MySpace ägs av Fox Interactive Media Inc.