Internetworld träffade Stixy.com-grundarna Jonas Höglund och Anders Ottoson på webbkonferensen TechCrunch40 i veckan. De har byggt en "collaborative" webbtjänst för att lägga upp och dela dokument, bilder och anteckningar.

Stixy.com var utvalda till topp 100 av totalt 750 företag som skickat in ansökningar till TechCrunch40. I måndags demade de sin produkt på konferensen och har sen dess fått runt 2000 nya registrerade användare.
– Det kom folk förbi vår monter hela dagen och sa att de hade hört talas om oss, säger Anders Ottoson.

Gensvaret var även stort bland amerikanska investerare och nu pratar de med några av dem som nappade. De träffade också en advokatfirma som är intresserade av att representera dem i investeringsfrågor. I första skedet tror de att det blir mindre investeringar från affärsänglar, men på sikt hoppas de på större saker.

Jonas Höglund bor i Sverige och Anders Ottoson utanför San Francisco. De jobbar tillsammans som konsulter med webbutveckling för kunder främst i USA. Idén om Stixy.com uppkom genom att grundarna ville hitta enklare sätt att kommunicera mellan länderna. De började skissa på
planerna redan för två år sedan och gjorde slag i saken i början av året.

Efter två månader i privat beta lanserade de publik beta i måndags. Tjänsten fungerar som en webb-baserad anlagstavla där man kan lägga upp dokument, bilder, anteckningar och att-göra listor. Det är ett slutet system där man bjuda in den man vill dela filer med. Just nu kan man ladda upp en enskild bild eller ett dokument på upp till tio megabyte. Idén är att det ska vara enkelt att använda och att vem som helst ska kunna göra det.
– Stixy.com är till för att dela med sig, samarbeta och organisera. Du lägger ut vad du vill, hur du vill, säger Jonas Höglund.

Än så länge bootstrappar Stixy.com på konsultverksamheten, men de tittar på annonslösningar som Google AdSense och andra annonsnätverk. Majoriteten av användarna är från USA, men även från andra delar av världen. Bland annat har många lärare och bibliotekarier registrerat sig.

Det är fortfarande en del arbete kvar med sajten och Stixy.com har planer på att utöka tjänsten för att göra den mer komplett. Exempelvis med en chat- och mailfunktion. De planerar också att ha en premium betalprodukt med mer avancerade lösningar.

Stixy.com
Affärsidé: Ett ställe där du kan samla, organisera och dela
information med andra.
Grundat: 2007
Ägare: Jonas Höglund och Anders Ottoson
Antal registrerade användare: runt 3000
Webbutveckling: Ruby on Rails, egen JavaScript baserad på CSS samt Ajax.