Men framförallt är detta konferensen där alla önskade att de var en plattform. Mark Zuckerberg förklarar hur Facebook ska bli den nya plattformen som livet på webben kommer att utgå från. På handuppräckning framgår det att ca 20-30% av de 1,200 i publiken utvecklar Facebook-applikationer i någon form. Men hur öppen är plattformen? Kommer det inte att finnas tillfällen när Facebook slänger ut utvecklare och gör saker själva? Jo, kanske när det gäller annonsering erkänner Zuckerberg.

Entreprenörer som iLike och Slide berättar hur det är att vara Facebookuvecklare. iLike var den Apple-partner som drev enskilt mest trafik till iStore i september. Slide, som har mer än 45 miljoner applikationer på Facebook, växer så snabbt att de inte hinner intervjua folk innan de anställs. ”En applikation funkar som CV. Är den bra så anställer vi”, menar Keith Rabois, VD

Meg Whitman, VD, eBay erkänner så klart att de har funderat på hur de ska kunna bygga vidare på det faktum på att deras användare har både plånbok, identitet och förtroendekapital hos eBay. ”Så när rullar ni ut API:n?” frågar den fantastiske moderatorn John Battelle direkt.

Battelle lyckas dra oväntade svar ur de mest mediatränade VD:arna. Steve Ballmer eldar han upp till den grad att Microsoftchefen börjar hoppa upp och ner i soffan (men utan att skrika ”developers, etc”). En typisk Batelle-fråga: ”Av de saker du inte får tala om på Google, vad tycker du att ni har lyckats bäst med?”

Mest kreativa: Evan Williams, visade hur Twitter blivit framgångsrik genom att utgå från ett SMS:s begränsningar på 160 tecken. Sedan gjorde han en liten övning på scen som hette ”Vad kan vi ta bort för att få fram något nytt?” Exempel på idéer som kom fram: ett socialt nätverk med bara 10 vänner, en datingsajt med bara en bild och två svarsalternativ (ja eller nej), en fotosajt där man bara kan ladda upp ett foto per dag eller emailtjänsten som bara rymmer 20 meddelanden i inboxen.

Ska du bara ställa dig en fråga idag, låt det bli denna: finns det något i min verksamhet som skulle passa som innehåll i en Facebook-applikation? (Om du redan är en plattform behöver du inte svara på frågan).