Panelens tankar kring Webb 2.0 och användare…
”Vi är ett litet land och ett mindre språkområde och därför blir det mindre användargenererat material,” säger Beata Wickbom, frilansande marknadsföringskonsult.

”Jag är allvarligt oroad över okunskapen om Webb 2.0 i svenska företag. Generellt sett är det dåligt ställt på ledningsnivå om vad vi pratar om här i dag, säger konversationsstrateg Richard Gatarski.

”Webb 2.0 är en attityd lika mycket som en teknik. Att man kommunicerar med sina kunder. Och det är inte bara en Webb 2.0 fråga, många svenska företag är dåliga på direktkommunikation. Det är lika mycket en kommunikationsfråga som teknikfråga,” säger Beata Wickbom.

”För de flesta företag handlar det inte om att vara Webb 2.0 eller inte. Det handlar om tid och att lägga den på tekniken eller en annonskampanj. Det kan vara lättare och snabbare att lägga pengar på Google Adwords,” säger Henriks Torstensson från Stardoll.

Angående kritik mot en trafikskola på Eniro.se…
”Vi följer vad som skrivs hos oss och tar till oss det. Man kan dela in kommentarerna i påhopp, sånt som inte har med oss att göra, men också saker som är sakliga och som vi tar till oss. Men det finns många därute som tycker om att skada,” säger Pia De Gysser från Agria.

”Jag tycker att man skulle jobba lite mer redaktionellt med sättet man får in kommentarer på. Uppmana att tycka till om något så att det blir rätt nivå på diskussionen,” säger Beata Wickbom.

”Ofta är de negativa inläggen anonyma. Det kan minimeras genom att man kräver att veta vem användaren är, så att man kan kontakta personen och att det händer något om man är sur och tråkig. Ett exempel på ett företag som lyssnar är Dell som totalt har svängt sen kritiken de fick för några år sedan,” säger Richard Gatarski.

Det finns fortfarande en bild av att bloggare är lite oskyldiga, hur ser ni på det?

”Det ryms extremt mycket i bregreppet bloggare. Det finns den som har skrivit litegrann och som har 4-5 läsare och så finns det mediebolag som tjänar flera hundra tusen i annonser på deras bloggar,” säger Henrik Torstensson.

”Jag skulle inte säga att det är oskyldigt utan snarare lite oproffsigt ibland. Varför finns det inte mer specifika bloggar, vem skulle inte vilja vara den bloggen alla går till för att läsa om till exempel Facebook. Många är lite för allmänna utan långsiktiga mål,” säger Beata Wickbom.