"Det mesta av användargenererat material är uselt. Men innehåll är å andra sidan alltid relevant för någon"
Jaewoong Lee, grundare och vd för sydkoreanska megaaktören Daum Communications

"Annonsörer söker sig till ställen där kunderna befinner sig. Vi behöver inte bygga eller anpassa för specifika målgrupper"
Facebooks Dan Rose svarar på frågan vad de gör för att locka till sig kvinnliga användare.


"Visst, att skriva en affärsplan är en bra övning för startups. Men det är inte så viktigt. Vi fokuserar på att hitta riktigt bra människor som har en idé som är skalbar på riktigt"
Serieentreprenören Janus Friis om hur han och Nicklas Zennström går tillväga när de ska hitta nya företag att investera i.


"De ledande virtuella världarna kanske inte vill ha samverkan, men efterföljarna vill"
Sasha Frieze, Virtual Worlds Forum, kommenterar succévärlden Stardoll.com:s ljumma intresse för att öppna upp för gemensamma avatarer i alla världar.

"Jag saknar riktig innovation. Jag ser mängder av copycats och det finns hundratal kloner därute. Jag ser helt enkelt inte de unika affärsidéerna eller de unika företagen som vi såg i ett tidigare skede"

Kevin Rose, grundare av Digg, om nya internetföretag


"Min granne vet allt om 200 olika viner. Jag däremot vet allt om 200 länder. Och däri ligger problemet: Det finns alldeles för många människor som känner till allt om viner, och alldeles för få som vet något om världen"

Hans Rosling, grundare av Gapminder, som med interaktiv teknik öppnar västvärldens ögon. 

"På Google initierar vi ingenting nytt med syfte att tjäna pengar. Istället utgår vi alltid från användarens behov. Först därefter undersöker vi om det kan ge intäkter och hur"
Nelson Mattos, utvecklingschef, Google i Europa.

"Idag kan du verkligen nå ut till en annan människa med en videosekvens på en skärm. Personen har själv valt att se det och hon ha avsatt sin tid för det"
June Cohen, chef för TED Media, om att video via nätet har en helt annan genomslagskraft idag än vad tv har.