Kring millennieskiftet gjorde dagligvaruhandeln en del försök att få svenskarna att handla mat på nätet. Men satsningarna floppade rejält och sedan dess har de stora aktörerna legat lågt.

Det är egentligen bara stockholmarna som via NetXtras försorg under flera års tid kunnat använda webben för att köpa sin matkasse och få den hemkörd till dörren.

För ett knappt år slog Sundsvallsbaserade Matservice upp portarna och nu kan om kort kan även KF vara på gång med en jättesatsning, uppger Aftonbladet.

– Vi har i dag pilotprojekt i Västerås, Jönköping och Malmö. Vi vill se vad som händer och därefter ta ställning till vilket håll vi ska utveckla e-handelsprojektet, säger Pär Jansson, chef för KF:s detaljhandelsutveckling hemlighetsfullt till IDG:s IT 24.

Av de i skrivande stund drygt 40 000 Aftonbladetläsare som svarat på frågan ”Skulle du kunna tänka dig att köpa mat på nätet?” säger 64 procent ja, medan 36 procent säger nej.

– Jag är nog benägen att tro att näthandeln för dagligvaror om fem år kommer att vara en relativt stor verksamhet i Sverige, säger Pär Jansson till Aftonbladet.

Fotnot: Redan 7 februari år 2000 spådde Aftonbladet att ”inom fem år köper mer än en fjärdedel sin mat via nätet”.

Tror du att e-handel med mat kommer att slå igenom?
Det är inte längre tillåtet att rösta.