Utmärkelsen delas ut webbplatser som fått högt betyg av sina besökare. Undersökningsföretaget med samma namn, Web Service Award, står bakom priset, som delats ut sedan år 2000.

Nomineringarna är baserade på sajternas resultat i företagets Web Service Index, som mäter svenska internetanvändares åsikter om användarvänlighet, information och kontaktmöjligheter på webbplatserna. Cirka 150 sajter har deltagit.

– Det märks att internetanvändarna blir allt mer kräsna. Det som rankas som viktigast av hemsidornas besökare är användarvänligheten. Den hemsida som inte hänger med i den tekniska utvecklingen och lyssnar till besökarnas önskemål straffas snabbt med lägre betyg, säger Andreas Krohn, juryns ordförande och informationschef för Stockholms Handelskammare, i en presskommentar.

De nominerade sajterna är indelade i tre kategorier: information & service, samhällskommunikation och e-handel.

Nu återstår för juryn, som bland annat består av representanter från Stockholms Handelskammare och Sveriges Annonsörer, att utse vinnaren i varje kategori. Prisutdelningen äger rum 30 januari på Stockholms Handelskammare.

De nominerade:

Information & Service
Doro
GE Money Bank
Minpension.se
Svensk Fastighetsförmedling

Samhällskommunikation
Nationellt centrum för flexibelt lärande, CFL
Körkortsportalen
Polisen
Statens Pensionsverk

E-handel
Bokus
Ginza
Malmö Aviation
Misco