Utmärkelsen delas ut till sajter som fått högt betyg av sina besökare. Undersökningsföretaget Web Service Award utser varje år tre vinnarsajter i kategorierna Information & service, Samhällskommunikation och E-handel.

Juryns beslut baseras på sajternas resultat i företagets Web Service Index, som mäter besökarnas åsikter om användarvänlighet, information och servicekvalitet på webbplatserna.

I år var det alltså Svensk Fastighetsförmedling, Polisen och Malmö Aviation som kammade hem utmärkelsen i respektive kategori.

Svensk Fastighetsförmedling har en ”snygg, enkel och funktionell webbplats som med sin matnyttiga information lockar besökarna att stanna kvar längre”, enligt juryn. Och polisens sajt är en ”mycket stor och komplex webbplats som användarna ändå uppfattar som lättillgänglig och bra, främst inom områdena användarvänlighet, information och kontaktmöjligheter”. När det gäller Malmö Aviation skriver juryn i sin motivering att ”besökarna är nöjda med webbplatsens alla aspekter - från att leta datum till genomförd bokning”.