Nytt tappert försök från Sesam.se som i dagarna har lagt ut en ny söktjänst för nyhetskällor. Nyhetssök är fortfarande i beta och kommer att utvecklas kontinuerligt innan en skarp lansering.

– Den har bara varit uppe i några dagar, men vår förhoppning är att vi ska öka besökarantalet, säger Göran Eklöf, vd på Sesam.se.

Nyhetssök är en aggregator för nyhetskällor kopplat till ett sökord. Den grupperar källor efter senaste nyheter och relaterade artiklar, men också bilder, video, Wikipediaresultat och vilka personer som är onämnda i nyheterna.

Det går att spara sina egna sökningar genom att ”stjärna” dem. Och det finns fördjupningar inom olika områden som Sesam.se har skapat redaktionellt. Exempel på befintliga är USA-valet, Irak-kriget och Melodifestivalen, men listan ska utökas. Man kan också skapa egna fördjupningar och spara dem genom stjärnsystemet.

Den senaste tjänsten från Sesam.se innan nyhetssök var videosök som lanserades i september. Göran Eklöf säger att den kontinuerligt har gett sökmotorn fler besökare. Men i vanlig ordning så vill han inte uppge hur många besökare sajten har eller hur många sökningar som görs.

– Vi har inte släppt några officiella siffror sedan start och kommer inte göra det nu heller, säger Göran Eklöf.

Men Sesam.se fortsätter att lansera nya tjänster.

– Vi har inte lagt oss på rygg utan satsar full fart framåt.