För ett drygt år startades bloggen Roligaprylar.se. Bakom bloggen ligger Dan Nilsson, och meningen var just att tipsa om roliga och ofta ”onödiga” prylar från nätbutiker runt om i världen. Bloggen fick efter ett tag ganska många besökare, och från och med igår erbjuder sajten prylarna till försäljning via sin egna webbshop.
− Det var egentligen ett naturligt steg att låta bloggen utvecklas till en butik. I vår bransch är omvärldsbevakningen otroligt viktig. Tack vare bloggen kan vi hela tiden ligga ett steg före våra konkurrenter säger Dan Nilsson.

Ytterligare några av de fördelar som Dan Nilsson nämner med bloggen är att man får naturligt återkommande besökare, en trogen kundgrupp samt en inarbetad trovärdighet.
− Inför julhandeln hade vi över 5 000 unika besökare om dagen i bloggen. Det är siffror som få e-handlare kan skryta om. Nu ska vi bara lyckas med samma sak i år.

Och nu ska de ta över världen och tjäna grova pengar. Eller? Nja, så här beskriver de på sajten: ”Vi har inga ambitioner att bli störst i Sverige, börja distribuera stora volymer eller bli rika. Målet är att fortsätta med vår omvärldsbevakning via bloggen och hitta och köpa in alla nya produkter före alla våra konkurrenter.”

Fotnot:
Dan Nilsson bloggar om e-handel och entreprenörskap på www.dan.se.