Aage Reerslev är entreprenören som har insett att både storleken och kapaciteten hos mobilerna begränsar och att den mobila webben därför måste vara betydligt mer informationseffektiv.

Aage Reerslevs skapelse, den mobila webbläsaren Squace, är så informationseffektiv att det nästan är löjligt. Han har själv beskrivit idén som ”the million dollar homepage fast tvärtom”.

Istället för att sälja utrymme ”per pixel”, ska varje liten del av skärmen utnyttjas maximalt. Vad bättre då än att göra ett rutnät av den, där varje liten ruta innehåller en länk till en sajt, en bild, ett telefonnummer, en adress eller dylikt. Startsidan består av användarens egenutformade rutnät, vilket minimerar mängden klick fram till det egna favoritmaterialet.

Pengarna tänker Aage Reerslev tjäna på sponsrade länkar och intresserade annonsörer lär inte vara svåra att hitta. Det potentiella antalet användare är enormt.

Fakta

Produkt: Mobil webbläsare
Startades: 2006
Anställda: 15, plus konsulter
Ort: Stockholm och Indien
Omsättning: ”Ringa, än så länge”
Ägare: cirka 35 delägare varav några är Östen Mäkitalo, Ulf J Johansson, Carl Palmstierna och Mattias Kaneteg. Är en del av Iqube.
www.squace.com