På en semester i Prag 2005 hamnade barndomsvännerna och nätentreprenörerna Tomas de Souza och Björn Jeffery i en häftig modediskussion.
– Björn kunde inte förstå hur jag kunde gå runt i trekvartsbyxor i stadsmiljö. Det hela blev till en diskussion om var vi män kunde hitta justa modetips. När vi kom hem till Sverige hittade vi bara Café och Slitz, två tidningar vi inte hade lust att prenumerera på, och då startade vi istället Manolo, berättar Tomas de Souza.

Tanken var att starta en personlig, instrumentell guide, som gav bra tips utan att skriva folk på näsan.
– Vi var lika mycket läsare som skribenter och alla tipsade varandra, säger Tomas de Souza.

Fokus för bloggen är egentligen kläder och shopping snarare än mode, det vill säga tips om vad som finns att köpa nu, inte vad som gäller längre fram i höst. Eftersom de tre grundarna, Tomas de Souza, Björn Jeffery och Fredrik Edling, alla är nätentreprenörer fanns affärstanken där från början.
– Vi visste att det låg rätt i tiden och insåg bloggens potential som nytt redaktionellt format. Men det var inte från början planerat att sälja Manolo vidare, säger Tomas de Souza.

För att ändå få in bättre annonsintäkter såldes halva bloggen redan i slutet av 2005 till Sydsvenskan. Nu har alla ägarna tillsammans beslutat att sälja hela bloggen till Egmont Tidsskrifter. Företaget driver redan tidigare King Magazine, som också fokuserar på manligt mode.

– Eftersom jag, Björn och Fredrik även driver internetstrategibyrån Goodold känner vi att vi inte kan lägga tillräckligt med tid på Manolo längre. Det känns helt rätt att låta Egmont ta över, de har koll på vår målgrupp samtidigt som de har lovat att se på Manolo och King som två olika produkter även i fortsättningen, berättar Tomas de Souza.

Köpesumman är inte officiell, men Tomas de Souza avslöjar att Manolos tre grundare kommer att finnas kvar i bakgrunden även i fortsättningen. Med Egmonts hjälp hoppas de kunna genomföra vissa utvecklingsidéer som de hittills inte haft resurser till. Vad dessa innebär är också hemligt, men Tomas de Souza antyder att en blogg som Manolo egentligen saknas även för kvinnligt mode.

Hur ska då it-intresserade ynglingar som du och jag se ut just nu?
– I sann Manolo-anda måste jag svara att så länge du tänker till när du shoppar och ser till att ha saker som funkar ihop så blir det säkert bra. Tänk också igenom dina val när du klär dig varje morgon!