Twinglys bloggsökmotor öppnar nu för allmänt bruk, efter två månader i betatest.

- Vi har fått väldigt bra respons från bloggare över hela världen, och uppåt 3500 personer har testat tjänsten under testfasen, säger Martin Källström, vd på Twingly.

Under testfasen har tjänsten utvecklats, både avseenden gränssnitt och för att klara tyngre laster.

Det argument som Twingly framför allt vill lyfta fram är att deras sökmotor är fri från spam.

- Bloggvärlden är tyvärr svårt plågad av spam och vi har nu byggt en tjänst som ska hålla spammet borta, säger Martin Källström.

Tjänsten vänder sig både till bloggare som vill veta vad andra bloggare skriver om deras ämnen. Men också för företag som vill hålla koll på hur deras produkter och tjänster diskuteras i bloggvärlden. Fokus just nu ligger på Europa.

Twingly levererar även en söktjänst till mediabolag, exempelvis IDG.

- Även denna tjänst, som vänder sig till kommersiella mediebolag, utvecklas och har utbyte av vår öppna sökmotor, säger Martin Källström.

En stor skillnad mellan de två tjänsterna är den tjänst som levereras till mediabolagen sköts mer eller mindre manuellt, exempelvis avseende urval av vilka bloggar som indexeras. Den publika sökmotorn bygger på en automatisk sökning.

- Vår publika tjänst indexerar över 30 miljoner bloggare, och för att då klara att hålla den fri från spam krävs det en hel del teknik och smart funktionalitet, säger Martin Källström.