En halv miljon läkare får idag tillgång till avancerad vidareutbildning via nätet på läkarportalen Univadis. Portaltjänsten finns i 30 länder och drivs av läkemedelsbolaget MSD, Merck Sharp & Dome, som sedan hösten 2000 driver portalen som ett led i kommunikationen med läkarkåren.

Avtalet om utbildningsprogrammet med ansedda British Medical Journal offentliggörs i dag på en presskonferens i Berlin.
- I första läget erbjuds 50 olika onlinekurser som under året byggs ut till 350 inom 20 olika terapeutiska områden, säger Henrik Larssen som är E-communication Manager på MSD i Sverige och ansvarig för den svenska språkversionen av portalen på Univadis.se.

Svenska Univadis har cirka 9 000 registrerade läkare och runt 2 000 unika användare i månaden. Tjänsten kan skräddarsys av användaren och erbjuder sedan tidigare ett stöd i vardagen med bland annat oberoende medicinsk information från nyhetsbyråer och andra medier, anatomisk bildatlas i 3D-modell, bevakning av internationella läkarkongresser i streamad video, resurser som blankettarkiv och mycket annat.

- Vi tror på det personliga mötet med läkarna, där Univadis är ett komplement som finns där även mellan våra möten, säger Henrik Larssen som understryker vikten av att som läkemedelsbolag löpande kommunicera med läkarna om nya medicinska landvinningar.
Utöver portaltjänsten arbetar MSD digitalt med exempelvis patientsajter samt att dagligen via chatt svara på frågor och funderingar från patienter på Fass.se.