Logica, tidigare WM-data, har ingått avtal med Sjukvårdsrådgivningen om att leverera en webbplats med arbetsnamnet Vården på webben.

Avtalet ska vara värt 62,5 miljoner kronor med option på ytterligare cirka 50 miljoner, uppger Logica.
– Det är nu medborgarnas tur att kunna dra nytta av de investeringar som vården gjort i smarta it-lösningar. Vården på webben blir fönstret mot vårdtagaren med relevant information för varje individ, säger Pia Kullström, ansvarig för Public & Healthcare på Logica Sverige.

– Portallösningen för Vården på Webben bygger på IBM Websphere Portal som baseras på öppna standarder och står för hög tillgänglighet och skalbarhet, säger Stefan Ohlsson, Healthcare Industry Leader IBM. Speciellt spännande tycker vi det är att lösningen inkluderar webb 2.0-teknologi med komponenter som stödjer olika former av samarbete och ett aktivt redaktionellt arbete.

Vården på webben är en del i förverkligandet av den nationella it-strategin för vård och omsorg som ska ge medborgare enkel och säker tillgång till vården, oavsett var och när behovet uppstår. Det hela drivs som ett samverkansprojekt mellan landets landsting och regioner via Sjukvårdsrådgivningen.

Webbplatsen beräknas stå klar i augusti 2009.