Totiki Me, som den första versionen av programmet heter, ska hjälpa till att hålla koll på ditt eget onlineliv. Genom att ansluta alla de sociala sajter du tillhör kan du från ett ställe hålla koll på till exempel personliga meddelanden från olika communities, bloggkommentarer och andra typer av sociala aktiviteter. Dessutom håller programmet koll på användarnamn och inloggningsuppgifter vilket gör det lättare att vara aktiv på många sajter samtidigt.

Lunarstorm hade i princip monopol på marknaden under sin storhetstid med en stor del av Sveriges ungdomar som medlemmar. Det sättet att skapa sociala sajter är nu förlegat hävdar Rickard Eriksson, som lämnade Lunarstorm för cirka två år sedan och nu står bakom idé-inkubatorn Scipark.

– Tiden är förbi för stora globala communityaktörer där alla dina vänner finns. Vi ska stödja alla sociala sajter, säger han.

Totiki kommer att släppa ett öppet API som gör att sajtägare och helt vanliga användare med lite webbkompetens, kan göra plug-ins själva.

Den nya tjänsten kommer att vara helt och hållet annonsfinansierad. Ett annonsverktyg är under utveckling och genom det ska annonsörer kunna administrera sin annonsering och välja ut specifika målgrupper. En av styrkorna jämfört med konkurrenter som till exempel Friendfeed är fokus på det lokala. Redan idag är en mängd svenska communitysajter inlagda i Totiki Me, och i princip finns det utrymme för obegränsat antal i framtiden.

– Friendfeed tvingar användarna att ändra sitt beteende och använda sajter som är anslutna till just den tjänsten, säger Rickard Eriksson.

Rickard Eriksson anar en andra våg när det gäller marknaden för sociala medier, trots en allt mer skakig annonsmarknad.

– Sociala medier är superhett. De äldre håller på att flytta ut på nätet ur social synvinkel, de blir mer socialt aktiva på nätet. De finns där sedan tidigare och gör bankärenden och letar information. Även om vi är på väg in i en lågkonjuktur så är internetmarknaden stabil.

I september lanseras de två första verktygen från Totiki. Senare kommer fler tjänster att släppas för att till exempel bevaka sitt nätverk av vänner. Totiki Me är inledningsvis ett installerat program för PC, men framöver kommer webbaserade versioner att släppas. Det finns även planer på Mac- och Linuxversioner.

Totiki är ett fristående bolag med sju anställda i Varberg. Rickard Eriksson har själv investerat i bolaget tillsammans med ett antal lokala Varbergsföretag. Det första arbetet med Totiki började i liten skala för 1,5 år sedan. Till hösten står Sverigelansering för dörren följt av de nordiska länderna samt ytterligare några europeiska länder.

Följ utvecklingen på Totiki-bloggen.