Från att ha befunnit sig i en extremt privat beta-period, öppnar den nyskapande musiktjänsten portarna för fler än den begränsade grupp människor som redan testat tjänsten under cirka ett och ett halvt års tid.

Förra veckan började också Stockholmsbaserade Spotify flytta sin serverpark till större lokaler för att kunna hantera fler användare, rapporterar Computer Sweden som också fått bekräftat att ett nyckelavtal som gäller för publik lansering slutits med de svenska tonsättarnas upphovsrättsorganisation Stim.

Dessutom rapporteras det att företaget tagit in nytt kapital från de svenska riskkapitlabolagen Creandum och Northzone. Detta enligt anonyma källor som Veckans Affärer pratat med.

Årets hetaste svenska webbsnackis verkar onekligen vara på väg ut ur garderoben. Trots att företaget själva i dagsläget inte svarar på frågor från media.

Och nu kommer eldprovet för grundarna Daniel Ek och Martin Lorentzon som utsågs till några av Webbsveriges hetaste entreprenörer av Internetworld tidigare i år. Kommer tjänsten att palla trycket? Och kommer användarna att välja Spotify framför andra liknande alternativ?

Idén bakom Spotify ligger i tiden. Musiken ligger på nätet och strömmas till användarna som lyssnar via ett Itunes-liknande program. All musik finns bara ett musklick bort. Inga filer behöver lagras på den egna datorn.

Det krävs naturligtvis en hel del självförtroende, och framförallt pengar för att ta sig an uppgiften att revolutionera den digitala musikvärlden. Upphovsmännen Daniel Ek och Martin Lorentzon har följaktligen ett par lyckade företag bakom sig.

Martin Lorentzon är känd som en av grundarna till Tradedoubler. Han träffade Daniel Ek när Tradedoubler köpte företaget Advertigo som Daniel Ek varit med och startat. Daniel Ek har även varit teknikchef på Jajja Communications. De båda grundarna har satsat mycket av sina egna pengar på projektet.

Den som vill prova Spotify behöver fortfarande en inbjudan. Men fler och fler bjuds in och tjänsten lär sprida sig ganska snabbt nu.

UPPDATERAT 2 OKTOBER: Enligt obekräftade uppgifter på bloggen Techcrunch UK har Spotify tagit in hela 15,3 miljoner euro. Och företaget värderas till 71,6 miljoner euro. Efter påfyllningen skulle företaget alltså vara värt 850 miljoner kronor.