Vad är Annonskartan.se?
– En sökmotor för lokala annonser. Just nu indexerar den ungefär 1,2 miljoner lokala annonser från Blocket, Tradera och Eniro, säger Ted Valentin som genom det egna bolaget Valentin Holding AB också ligger bakom en rad andra kartsajter.

Hur kom du på idén till Annonskartan? 
– Jag har funderat på att göra en geografisk mashup av olika annonssajter under en längre tid. För en månad sedan såg jag av en slump ett Jaiku-inlägg av Magnus Höij där han tipsade om en sajt som heter Hoodboard. Det sajten inspirerade mig att göra en egen annonsmashup, på ett liknande sätt men med min egen twist.

Vad skiljer Annonskartan från Allaannonser och Hoodboard?
– Den största skillnaden är att Annonskartan visar annonserna på en karta. Om en annons till exempel är två kilometer från Gamla Stan så är det ju självklart väldigt relevant information om den är på Kungsholmen eller på Södermalm.

Vad säger Blocket om Annonskartan? Blocket var ju från början inte så glada när Allaannonser indexerade deras annonser på sin sajt, om du minns...
– Men Blocket och Allaannonser verkar ha ett fungerande samarbete nu. Och Annonskartan följer ungefär samma upplägg som Allaannonser och Hoodboard. Men det skulle vara roligt om man kunde få till en lunch med Pierre Siri, och komma fram till ett samarbete. Jag har flera vänner som jobbar på Schibstedt. Det skulle vara kul att få samarbeta med Schibstedt någon gång i framtiden.

Hur ska du tjäna pengar på Annonskartan.se?
– Det har jag inte bestämt. Men det finns säkert flera sätt. Men först och främst vill jag ju se om svenska folket gillar sajten och tar den till sig.

Hur ska du marknadsföra sajten?
– I och med att jag har en mycket liten budget så hoppas jag att sajten sprider sig via word-of-mouth, speciellt inom bloggosfären. Jag hoppas verkligen att olika bloggare gillar sajten och vill puffa för den.

Hur går det med dina andra kartsajter, vilken funkar bäst?
– Sushikartan.se och Wifikartan.se är mest populära hittills. I förra veckan lanserade jag Studentrabattkartan.se i samarbete med Mecenat-kortet, så den tror jag kan bli populär bland studenter.

Till sist: Vilken är din ”dröm-mashup” just nu?
– Allting som hjälper folk att lösa enkla vardagsproblem. Något jag drömt om den senaste veckan är en ordentlig kultur-mashup. Jag skulle vilja att det blev enklare och roligare att vara kulturell.

Internetworld 2006-05-22:
Allaannonser och Blocket gör upp