Nu kommer Episervers andra version av plattformen CMS 5 som ska göra det lättare för kunderna att hantera systemet. Tele 2 och Episerver World, Episervers egna sida för användare och utvecklare, använder redan versionen och befintliga kunder kan få den genom en nedladdning.

– Vi har arbetat nära med våra användare för att vara säkra på att de får vad de behöver för att kunna bygga bättre och mer kostnadseffektiva webbsidor. De nya funktionerna har utvecklats som ett direkt svar på deras önskemål, säger Episervers vd Peter Larsson i ett pressmeddelande.

Några av nyheterna i version två är:

* En ny teknik för att integrera data från externa källor, Stage Store Provider. Det externa innehållet kan nu hanteras precis som övriga sidor i Episerver.

* Sidmallar och teknik för att publicera webbsidor anpassade för iPhone. iPhone-stödet släpps som open source och är fritt för kunder och utvecklare att anpassa till deras behov.

* Tilläggsmoduler för att bygga avancerade mobillösningar som anpassning av webbsidan till mobilformat, videokonvertering och möjlighet till betalningar via mobilen.

* Bildredigering direkt i Episerver CMS istället för att arbeta i ett annat program innan man kan flytta bilder till webbsidan.

* Lättare att lägga upp webbundersökningar med flervalsfrågor.