Idag inleder Newsdesk ett samarbete med bloggsökmotorn Twingly. Tjänsten innebär att företag som finns på Newsdesk, kan få sina pressmeddelanden och övrig information kommenterad av besökare. Även bloggare som refererar till inlägg på Newsdesk, visas i en blogstream på företagens respektive sidor.

Tanken är att tjänsten ska öppna upp dörren för läsare och öka deras incitament att sprida information vidare. Internetworld har pratat med Twinglys vd, Martin Källström.

Vad innebär det nya samarbetet för er?
– Newsdesk är en av många kunder, på en rent teknisk nivå är det inget unikt med den tjänst vi lägger ut hos dem. Det som är unikt är den förändring som samarbetet innebär för Newsdesks kunder. De kan nu göra PR direkt mot bloggare och motivera dem att skriva om deras produkter och tjänster.

Är det här något som alla kunder hos Newsdesk får ta del av?

– Ja, och här tar Newsdesk ett stort steg. Twinglytjänsten läggs på hos alla kunder med Newsdeskkonto. De har möjligheten att stänga av kommentarspalten, men inte de synliga blogglänkarna. För mig är det roligt inte bara på en affärsmässig utan också personlig nivå. Social media håller på förändra Sverige på riktigt. Det är inte bara en kosmetisk förändring, det händer verkligen något på djupet.

Även Peter Ingman, vd på Newsdesk, är förväntansfull.

– Det här är ett positivt steg i vår utveckling att skapa en närmare dialog mellan våra kunder och allmänheten, något som våra kunder haft stor efterfrågan på. Vi jobbar mycket med att öppna upp kommunikationen, så att Newsdesk inte bara blir en plats där man ”trycker ut pressmeddelanden”. Och vi kommer fortsätta att ta fram fler tjänster inom det här området.

Vad har ni fått för kundrespons?
– Än så länge bara positiva kommentarer. Men vi ser med spänning fram emot att se vilka reaktionerna blir längre fram. Det är ju inte helt självklart för alla företag att få sin pressinformation kommenterad.

Newsdesk har idag över 7000 kunder som regelbundet presenterar pressinformation. Samtliga dessa har från och med idag Twinglytjänsten inlagd i sina pressrum.