+ Prydligt och hyfsat överskådligt. Bra information till potentiella arbetstagare.

– Dålig detaljkänsla ger ett lite slarvigt intryck. Funktionen för att anpassa
extens storlek är oanvändbar.

Den enkla designen i blått och grått fungerar riktigt bra och man klarar av att göra en överskådlig och hyfsat lättläst sajt trots att man håller sig inom 800 pixlar på bredden.

Men visst finns det utrymme för förbättringar. Typografin fungerar bra för kortare texter men vid längre läsning börjar det kännas trångt. Webbplatsen skulle också må bra av lite mer handpåläggning och detaljkänsla, många sidor känns lite slarvigt sammansatta.

Bolagets produkter är genomgående väldesignade och känns gedigna och robusta, det skulle inte skada om mer av den känslan smittade av sig på sajten.

Sajten har en funktion för att anpassa typsnittsstorlek och avstånd vilket alltid är välkommet. Problemet är bara att den är helt oanvändbar – textstorleken ökas i alldeles för stora steg och reglaget som bestämmer ”avstånd” påverkar inte bara radavstånd utan också avståndet mellan tecknen! Resultatet blir oläsligt.

Innehållet på sajten är välskrivet och nästan alltid kortfattat. Det är enkelt att hitta fram till finansiell information och koncernnyheter. Men erbjuder också möjligheten att prenumerera på nyheter via mejl och rss.

Resultatrapporter publiceras uteslutande som nedladdningsbara filer i pdf-, Powerpoint- och Excel-format. Vi saknar en snygg och enkel presentation direkt på sajten, det skulle göra rapporterna mer tillgängliga.

Atlas Copco gör en rejäl satsning mot potentiella arbetstagare på sajten. Förutom en sökfunktion för att hitta lediga jobb inom koncernen finns här utförlig information om Atlas Copco som arbetsgivare. Via en flashbaserad presentation får vi möjlighet att möta ett antal medarbetare runt om i världen. Snyggt och varumärkesbyggande om än lite tillrättalagt.

Betyg: 6 av 10

www.atlascopco.com