+ Enkelt att hitta och söka jobb på sajten. Smart faktablad
  som också kan generera pdf dynamiskt.

– Omodern sajt byggd med frames där det är omöjligt för
  utomstående att länka till enskilda sidor.

Den senaste större designförändringen gjordes i början av seklet och det märks att det har lappats och lagats en del under åren som gått sedan dess. Förstasidan saknar tydligt fokus och de innehållsrubriker som finns utmärks bara genom en nästan osynlig grå bakgrund.

Ytterligare ett tecken på att det gått några år sedan webbplatsen designades är att man använder en lösning baserad på frames. Det medför exempelvis att det är i princip omöjligt att länka till enskilda undersidor.

För besökare som kommer in till undersidor via sökmotorerna har man dock lyckats fixa så att hela sajten inklusive navigering syns, något som annars kan vara ett problem med sajter byggda med frames.

Den finansiella informationen är enkel att hitta och ganska bra presenterad. På de här undersidorna kör man med två spalter i stället för tre vilket ger innehållet välbehövligt utrymme att andas i den annars smala designlösningen.

En sidoeffekt blir att typografin skiljer sig ganska mycket från sida till sida beroende på hur mycket utrymme som finns vilket bidrar till att dra ner helhetsintrycket.
Kvartalsrapporterna publiceras bara som pdf men viss nyckelinformation finns också direkt på sajten, presenterad i enklast möjliga form.

Här finns också ett smart ”faktablad” med den mest grundläggande informationen om koncernen. Vill man kan man få den samlad i en pdf som verkar skapas dynamiskt för att få med den senast uppdaterade informationen. Bra!

Att hitta kontaktuppgifter för media visade sig vara lite lurigt. I toppmenyn finns kontaktinformation som ett val men där finns ingen information om presskontakt. Letar man sig in till nyheterna hittar man ett nytt menyval för kontaktinformation där hela informationsavdelningen presenteras. Gott så, men ännu bättre vore kanske att kommunicera en kontakt i första hand.

Att hitta lediga jobb i koncernen är enkelt och den som är intresserad kan söka direkt via ett formulär på sajten. Informationen om Sandvik som arbetsgivare är dock tunn och talar om ”the Sandvik spirit” utan att egentligen berätta vad det är.

Betyg: 4 av 10

www.sandvik.com