– Småföretagare och professionella. Anledningen till att vi startade Hemsida24 var att vi upptäckte att många behövde den servicen på en av våra andra sajer. Sen blev det så pass bra att vi ville göra en helt egen sajt.

Hur har det gått?

– Över förväntan, det är svårt att bara försörja sig på ett community som vår andra sajt är, och bara under den första veckan har vi nästan kommit upp i samma dagsomsättning för Hemsida24 som vi ligger på för den.

– Den snabba tillväxten kommer förmodligen inte att hålla i sig, och vi har fått fart i och med vi var med på Fotomässan för någon vecka sedan. Det var inte riktigt väntat, för det brukar ju ta ett tag att få igång webbtjänster.

Vilka kunder har ni fått in hittills?
– Det är en blandning. Majoriteten är fotografer, men också till exempel ett väveri och någon med böcker om navigation.

Det finns ju fler som gör det här?

– Det finns uppenbarligen många konkurrenter på en sån här tjänst, till exempel Dinstudio.se, och man kan göra hemsidor hos de flesta webbhotell. Men jag tycker att de är för krångliga och vad du ser är inte vad du får.

– Hemsida24 är ingen banbrytande produkt i vad man kan göra, det är en banbrytande produkt i hur enkelt man kan göra det.

Vad är det man kan göra hos er som man inte kan göra med till exempel gratisbloggarna Wordpress.com eller Blogspot.com?
– Hemsida24 är enklare än Wordpress och där kan man inte heller dra in element. Jag har själv använt Wordpress och jag tycker att det är alldeles för krångligt för en vanlig datoranvändare. Det är också väldigt enkelt hos oss om du vill ha ditt eget domännamn i och med att allt görs på samma ställe. Bildhanteringen är dessutom väldigt bra och därför är det många fotografer som har upptäckt Hemsida24.

Vad kostar det?
– Priset just nu är 495 kronor exklusive moms för ett år. Men annars kostar det 1 495 kronor plus moms. Vill man ha ett domännamn kostar det 149 kronor per år plus moms.

Är det inte dyrt för småföretagare?

– Nej, det tycker jag inte. Om man tittar på småföretagare är deras egen tid som annars kan gå förlorad mer dyrbar. Vi försöker nå dem som inte är inne i internethypen. Då är inte 1 500 så mycket om de får något som de kan hantera.

Vad händer framåt?
– Vi har till exempel ett samarbete på gång med ett webbhotell och det skulle förmodligen fungera så att vi hostar en service hos dem för just deras kunder. Det kommer en bloggfunktion, nyhetsbrevsfunktion och videostöd och man ska kunna göra under-under sidor. Än så länge kan man bara ha undersidor. Det kommer också att komma fler designmallar.