Prisjakt gör shoppingresearchen till en dans där rätt produkter sorteras fram för varje bokstav du skriver in i sökrutan likt trolleri. En miljon produkter, nio miljoner prisuppgifter och hundratusentals kundomdömen samt ett levande forum gör Prisjakt till en helt nödvändig tjänst för större delen av svenska folket. Prisagenterna har blivit e-handelns epicentrum och Prisjakt är den bästa i Sverige.

Utvecklarglädjen bubblar fram i expanderande menyer och reglagen som filtrerar fram rätt produkter utifrån ett otal parametrar – allt utan att bli tekniskt överlastat. Det ajax-drivna gränsnittet gör det busenkelt att hitta exakt rätt produkt till lägsta pris. Det blir aldrig tråkigt eftersom hårda prisuppgifter och tekniska fakta backas upp av hundratusentals omdömen från aktiva användare.

Med en vassare logga och mindre nördig design har den på många sätt teknikdrivna tjänsten närmat sig bredare användargrupper. Utmanaren Prisjakt, som jagar Pricerunner i fråga om unika besökare, erbjuder en överlägsen teknisk funktionalitet.


Fakta Prisjakt

Publiceringsverktyg: eget
Sajten byggd av: egenutvecklad
Andra leverantörer: inga
På webben sedan: 2002
Senaste nylansering: Ny design 2006.
Unika besökare per vecka: 450 700 (Kia)
Besöksfrekvens: 1,75
Sidvisningar per besök: 5,96
Google pagerank: 7
Antal inlänkar Google: 450
Antal indexerade sidor i Google: 149
Responstid: 1,7 sekunder, 1720 millisekunder
Ranking bästa blogg: www.twingly.com/search: -

www.prisjakt.nu

Fakta

» Den fakta som är sammanställd intill de första 25 sajterna på Topp100 är framtagen med hjälp av sajterna själva, konsultföretaget Alenio och webbövervakningsföretaget Sitescanner.

» Beteckningen ”e u” står för sajtens egen uppgift.

» Alenio har bidragit med sammanställning av trafikuppgifter från Kia Index (vecka 42 och 43) och Google.

» Sitescanner har övervakat och mätt startsidornas laddningstider. Mätningarna har gjorts från alla stora operatörer i Sverige och från olika platser.

www.alenio.se
www.sitescanner.se