Om huvudkonkurrenten är något bättre på översikt så skiner SvD verkligen när det gäller artikel- och textpresentation – här är man bäst i klassen. Snyggt och lätt att ta till sig. Sajten i övrigt är väldesignad och seriös och håller hög kvalitet när det gäller innehållet.

Bloggandet på SvD har exploderat under året och här finns massor av godbitar för den intresserade. Bloggarna klarar dessutom att både vara nishade och personliga på samma gång på ett utmärkt sätt.

Den interaktiva
Stockholmskartan är ett innovativt sätt att presentera nyheter, sportevenemang och krogrecensioner på. Att läsarna får vara med och sätta betyg ger extra plus.

Till skillnad från
många andra väljer SvD att integrera både webb-tv och bildspel i sajten istället för att lägga dem i ett separat fönster. Det fungerar riktigt bra och gör att flödet på sajten blir bättre. Vi hoppas att fler tar efter. Dessutom har man hakat på tåget med direktsändningar på webben, här måste konkurrenterna se upp.


Fakta SvD.se

Sajtansvarig: Bo Hedin
Publiceringsverktyg:
Escenic
Sajten byggd av:
internt utvecklingsteam
Andra leverantörer:
Mogul
På webben sedan:
1995
Senaste nylansering:
oktober 2007
Unika besökare per vecka:
633 400 (Kia)
Besöksfrekvens:
2,57
Sidvisningar per besök:
3, 55
Google pagerank:
7
Antal inlänkar Google:
2 170
Antal indexerade sidor i Google:
422 000
Responstid:
9 sekunder, 8999 millisekunder
Ranking bästa blogg: www.twingly.com/search:
125

www.svd.se

Fakta

» Den fakta som är sammanställd intill de första 25 sajterna på Topp100 är framtagen med hjälp av sajterna själva, konsultföretaget Alenio och webbövervakningsföretaget Sitescanner.

» Beteckningen ”e u” står för sajtens egen uppgift.

» Alenio har bidragit med sammanställning av trafikuppgifter från Kia Index (vecka 42 och 43) och Google.

» Sitescanner har övervakat och mätt startsidornas laddningstider. Mätningarna har gjorts från alla stora operatörer i Sverige och från olika platser.

www.alenio.se
www.sitescanner.se