Sweden.se är Sveriges officiella webbportal, en uppgift som huvudmannen Svenska Institutet lyckas med på ett utmärkt sätt. Här finns ett bra redaktionellt innehåll i en form som imponerar starkt. Beroende på om besökaren söker information som student, arbetssökande eller investerare kan olika förstasidor trollas fram via den innovativa fliknavigationen.

Under det senaste året har man satsat mycket på rörligt innehåll. Sidewalk Sweden är en kul serie där folk på gatan intervjuas om allt från semestertips till filosofi. Men här finns också dans, konst och musik. Dessutom bjuder man in svenska musiker, bland annat Shout Out Louds, som får blogga från sina turnéer runt om i världen.

Det här är en riktigt bra informationsportal samtidigt som man lyckas inspirera med innehåll och snygg presentation. Vad ska de göra bättre vid nylanseringen i december?


Fakta Sweden.se

Sajtansvarig: Frida Roberts
Publiceringsverktyg:
Episerver
Sajten byggd av:
Sublime (teknik)
Andra leverantörer:
Starsky (grafik)
På webben sedan:
2002
Senaste nylansering:
2007
Unika besökare per vecka:
ca 140 000 (e u)
Besöksfrekvens: -
Sidvisningar per besök: –
Google pagerank:
8
Antal inlänkar Google:
2 180
Antal indexerade sidor i Google:
131
Responstid: 2,3 sekunder,
2312 millisekunder
Ranking bästa blogg: www.twingly.com/search:
20

www.sweden.se

Fakta


» Den fakta som är sammanställd intill de första 25 sajterna på Topp100 är framtagen med hjälp av sajterna själva, konsultföretaget Alenio och webbövervakningsföretaget Sitescanner.

» Beteckningen ”e u” står för sajtens egen uppgift.

» Alenio har bidragit med sammanställning av trafikuppgifter från Kia Index (vecka 42 och 43) och Google.

» Sitescanner har övervakat och mätt startsidornas laddningstider. Mätningarna har gjorts från alla stora operatörer i Sverige och från olika platser.

www.alenio.se
www.sitescanner.se