Det här är den skönaste resebokningssajt man kan tänka sig. Inget krångel, inga frågetecken – det är bara att köra. Söket är i fokus och vi kan med enkla reglage förfina våra resultat med kriterier som antal byten, flygtider, antal hotellstjärnor och andra väl utvalda varianter.

Travelstarts stora nylansering häromåret har i år friserats och vässats ytterligare. Nu kan vi söka flygbiljett och hotellrum på en och samma gång, och resultatet visas på marknadens smartaste och mest överblickbara vis. Lika tydligt får vi redovisat för oss priserna om vi väljer att resa vid ett närliggande datum.

Nytt är också transparensen som borde vara självklar för varje internetaktör idag: ”Hur billigt är detta egentligen? Jämför nu!” Här kan sökningen göras om och inkluderar ytterligare en handfull nätreseaktörer.

Och visst kan resan vara lite billigare på annat håll från stund till annan, men det här skapar cred för Travelstart. Kundens personliga bokningssida gör att vi enkelt kan gå in och göra tilläggsbeställningar och här sparas också vår sökhistorik.

www.travelstart.se


Fakta Travelstart

Sajtansvarig: Stephan Ekbergh
Publiceringsverktyg: Egenutvecklat
Sajten byggd av: Internt
Andra leverantörer: Cypoint
På webben sedan: 1999
Senaste nylansering: 2006
Unika besökare per vecka: 48 000 (e u)
Sidvisningar per besök: 7 (e u)
Google pagerank: 5
Antal inlänkar Google: 501

Fakta

» Den fakta som är sammanställd intill de första 25 sajterna på Topp100 är framtagen med hjälp av sajterna själva, konsultföretaget Alenio och webbövervakningsföretaget Sitescanner.

» Beteckningen ”e u” står för sajtens egen uppgift.

» Alenio har bidragit med sammanställning av trafikuppgifter från Kia Index (vecka 42 och 43) och Google.

» Sitescanner har övervakat och mätt startsidornas laddningstider. Mätningarna har gjorts från alla stora operatörer i Sverige och från olika platser.

www.alenio.se
www.sitescanner.se