På scen i den avlånga öppna lokalen där Le Web äger rum pågår presentationer som flera av dem går under temat kärlek.

Helen Fisher, professor i antropologi från Rutgers universitet i New Jersey, berättar för publiken om vad som händer när man blir kär.


Helen Fisher

Det är också hon som har inspirerat arrangörerna Loïc Le Meur och Geraldine Le Meur till Le Webs tema - kärlek. Hon har bland annat samarbetat med dejtingsajten Match.com för att den bättre ska kunna matcha ihop par.

Linda Avey, medgrundare till 23Andme, webbföretaget som låter dig skicka in din saliv för att de sedan ska analysera dina gener genom ditt DNA, berättar om deras nya communitysatsning där användarna delar med sig av informationen kring deras gener och diskuterar exempelvis sjukdomar eller bakgrund med varandra.


Linda Avey från 23Andme blir intervjuad av Cedric Ingrand från LCI-TV.

Att Google, som har investerat i 23Andme, skulle ha någon insyn i deras databaser avfärdar Linda Avay direkt och menar att Google bara backar upp dem med goda råd.

Susan Wu, före detta riskkapitalist och vd för det nystartade företaget Ohai, tycker att affärsmöjligheterna i virtuella varor ofta misstolkas. Dels att de inte har något värde, dels att de inte är riktiga affärer och att det inte finns så många områden där man kan sälja virtuella varor.


Susan Wu från Ohai.

– Virtuella varor är ett sätt att fånga passion och interaktion, säger Susan Wu.

Hon tar Facebooks virtuella presenter som ett exempel och Tipjoy.com, en sajt där man kan ge pengar till saker man gillar på webben.

Thomas Crampton, före detta korrespondent för Internationel Herald Tribune som nu är bloggare och baserad i Hong Kong, modererar en panel om vägen till ett varumärkes hjärta där paneldeltagarna får berätta om misstag de gjort kopplat till webb i deras företag.


Panelen: Matthias Lüfken från World Economic Forum (vänster), Stéphanie Hospital vice vd för marknadsföring hos Orange och Georges-Edouard Dias teamledare för e-business hos L'Oréal.

Georges-Edouard Dias, teamledare för e-business hos L'Oréal, berättar om den falska bloggen, ”Vichycaset”, som inte alls togs på allvar och istället blev en riktig blogg med en riktig person bakom.

Orange gjorde en kampanj på Facebook, ”Rädda dina vänner”, men där inga personer låg bakom och att den därför misslyckades.
– Vi lärde oss att man måste vara försiktig när man gör en viral kampanj, säger Stéphanie Hospital vice vd för marknadsföring hos Orange.

Matthias Lüfken från World Economic Forum svarade på kritik i en Wikipedia-artikel och till slut blev den rörig och svår att förstå. Han diskuterade då med wikipedianerna om att istället publicera en ny artikel och fick dem med sig.

Se bildspel från Le Web här!