+ Snygg sajt med bra presentation av sökresultaten. Enkel RSS-bevakning.

– Designen verkar inte vara testad på andra webbläsare än Internet Explorer. Registreringen är väl krånglig.

Trots att förstasidan på Monster innehåller minst lika mycket information som den hos exempelvis Jobbguiden känns den både snyggare och bättre fokuserad. Här är det ingen tvekan om att det är sökfunktionen som står i centrum.

Sökfunktionen känns solid och resultaten presenteras på ett tydligt och överskådligt sätt. Här väljer man att ta med något mindre information än hos exempelvis Jobbguiden, men har istället en länk vid varje sökträff där användaren kan ”fälla ut” mer information. Här finns också möjlighet att filtrera sökresultaten efter faktorer som utbildningsnivå eller antal års erfarenhet.

Annonserna visas tillsammans med en rad smarta verktyg i högerkanten. Här kan vi välja att ansöka online, spara annonsen eller tipsa en vän. Vi kan också välja att titta på alla lediga jobb från just den arbetsgivaren.

Den som vill lägga upp sitt cv på sajten kan välja mellan att ladda upp ett färdigt dokument eller fylla i en mall. Formulären är enkla och uppdelade så att man efter att man fyllt i den basala informationen kan komplettera med andra delar vid behov.

Förutom ett antal anpassade cv:n kan användaren här också lagra mallar för personliga brev och sätta ihop en snabbansökan. Effektivt om man söker stora mängder jobb.

Registreringen på sajten fungerar bra men kunde vara något enklare. När vi väl registrerat oss och loggat in är det enkelt att spara sökningar och välja hur ofta vi vill ha resultaten till e-postlådan. Vid varje sökning finns också en länk till ett rss-flöde. Vi har dock inte lyckats få detta att fungera och webbläsarnas inbyggda rss-läsare känner inte av något flöde automatiskt. Trist.

Det finns också andra detaljer som inte riktigt fungerar. Sidorna renderar bra i Internet Explorer men ser på sina ställen märkliga ut i exempelvis Safari. Problemen är inte så stora att sajten blir omöjlig att använda, men det drar ner helhetsintrycket.

Man skulle också vinna på att se över språket här och var – det tog ett tag innan vi lyckades förstå felmeddelandet ”E-postadressen matchar inte den bekräftelse på e-post du lagt in”.

Monster har stor potential men dras med ett antal problem. En ny version av sajten sägs vara på gång. Den ska bli intressant att se!

Betyg: 6 av 10

www.monster.se