+ Hyfsat tydlig presentation av sökresultaten. Möjligt att ansöka direkt via sajten.

– Stökig sajt som är onödigt komplicerad att använda. Två sökrutor på förstasidan, båda är ganska dumt placerade.

Det största problemet för Stepstone är stökigheten. Här möts vi av en rörig förstasida utan tydlig fokus. Här finns två olika sökrutor men det är högst oklart om de har samma funktion eller inte. Här finns rubriker som ”snabbsökning”, ”kategorisökning”, ”fritextsökning”, ”detaljerad sökning” och ”arbetsgivarsökning” på bara några kvadratcentimeter och vi får inte mycket hjälp för att förstå vad som är vad.

När vi väl kommer igång med sökningarna fungerar det bra. Resultaten skulle kunna presenteras lite luftigare men det är ändå helt funktionellt. Det finns dock inget sätt att filtrera sökresultaten på exempelvis ort eller region i efterhand vilket är trist. Det enda sättet att göra en sådan sökning är att gå via ”detaljerad sökning” och det är ingen rolig upplevelse. Här får vi istället alldeles för mycket alternativ att fylla i, Stepstone skulle tjäna på att snegla på hur andra har löst samma problem.

Det är enkelt att skapa bevakningar av sökningarna via e-post men här finns ingen rss-bevakning. Vi hittar inte heller något sätt att spara intressanta annonser för att enkelt komma åt dem senare.

Den som registrerar sig kan lägga upp sitt cv på sajten. Tyvärr finns här en del onödigt ologiska hinder på vägen. Först blir vi ombedda att välja vilken bransch vi vill jobba i (vi väljer Farmaci/Apotek). Två steg senare ska vi välja vilken jobbkategori vi är intresserade av. Här får vi alternativ som bank, säkerhet, hotell och restaurang – helt frikopplat från det vi valt tidigare. Det är inte omöjligt att ta sig igenom, men det är svårt att göra det utan att bli lite irriterad.

En positiv detalj är att Stepstone har snabblänkar till vad vi förmodar är de mest sökta jobben på sajten. Här kan den som är intresserad av chefs-, it- eller ekonomjobb hitta rätt snabbt. Nackdelen är återigen bristen på filtreringsmöjligheter – chansen att du är lika intresserad av ett jobb som butikschef på Lidl i Kalmar och country manager på ett finskt företag i Shanghai är troligen ganska liten.

Betyg: 5 av 10

www.stepstone.se