+ Utmärkt enkel att använda. Snygg och välstrukturerad sajt som sätter sökfunktionen i fokus.

– Ingen möjlighet att lägga upp cv.

Äntligen. Efter att ha hoppat runt på allehanda jobbsökarsajter ett tag är det riktigt skönt att landa hos Workey. Här är designen skönt avskalad och det viktigaste tillåts stå i centrum. Bra jobbat!

Workey är inte en portal där arbetsgivarna annonserar. I likhet med exempelvis Eniros jobbsök skannar man av ett antal webbplatser och indexerar alla platsannonser man hittar. Här finns ingen funktion exempelvis för att lägga upp din cv, det här är en ren söktjänst.

Den stora sökrutan är den mest naturliga vägen in i tjänsten och den fungerar bra. En snygg detalj är att sajten ger oss förslag på sökord så fort vi börjar skriva. Grundinställningen är att söka i hela Sverige men det är enkelt att avgränsa sökningen geografiskt både i för- och efterhand. Det finns också möjlighet att filtrera resultaten på företag, kategori och när annonserna kommit in.

En nackdel med sökfunktionen hos Workey (och flera andra sajter i testet) är att den uteslutande verkar bygga på fritext. Söker vi på ”kommunikationschef” skulle vi önska att även ”informationschef” eller ”kommunikationsansvarig” kom upp i träfflistan. Kanske kommer det i den nya sajten som man enligt uppgift ”jobbar för fullt” med.
Det är busenkelt att bevaka sökningar via e-post eller rss. Det enda som kräver att man registrerar ett konto på sajten är funktionen för att spara intressanta annonser.

Registreringen är den överlägset bästa och enklaste i testet. Fyll i e-postadress och önskat lösenord och du är klar! Föredömligt, precis så här borde alla göra. Väl inne på sajten kan vi komplettera med fler uppgifter om det behövs, men tröskeln för registrering måste vara så låg som möjligt.

Eftersom Workey är en sökspindel snarare än en jobbportal öppnas annonserna på de sajter där de publicerades från början. Redan i resultatlistan är det dock möjligt att se vilken sajt annonsen är publicerad på.

I resultatlistan finns också möjlighet att direkt se alla jobb från just den arbetsgivaren. Vi kan också med ett klick få se en Google-, Sesam- eller Yahoo-sökning på just det företaget. Här finns till och med en direktlänk till en sökning på Linkedin – ett smidigt sätt att komma i kontakt med andra som redan jobbar på företaget. Också på det här området visar Workey att man ligger ett steg före många andra.

Betyg: 9 av 10

www.workey.se