Här är hela listan över heta internetkonferenser nästa år!

Ett bra ställe att inleda konferensåret på är TED. Detta är idékonferensen där professor Hans Rosling blev världskändis genom att använda smart webbteknik för att förklara utvecklingen i världen. På TED kan man räkna med att lyssna på inspirerande och tankeväckande föreläsningar från världens främsta.

I slutet av februari går Future of Web Apps, en återkommande konferens som brukar locka en del intressanta svenska internetexperter när den körs i Europa. Denna gång är det Miamis tur, men för den som inte vill åka så långt kommer en ny chans i Dublin i början av mars.

18 mars är det dags för Internetworlds egen Webbdagarna. Håll koll på vår hemsida för att se vilka talare som är aktuella i vår.

I maj eller juni brukar Reboot hållas i Köpenhamn. De som varit där kommer ofta hem lätt omtumlade och med många idéer. Det är ingen klassisk konferens utan alla som är där deltar och påverkar. Datum meddelas ofta ganska sent så håll utkik på Reboots hemsida.

I maj får vi också se en miniversion av den populära startup-konferensen Seedcamp i Stockholm, Mini Seedcamp. Har potential att bli en viktig knutpunkt för svenska startups som vill synas och nätverka.

För den som inte gillar att ta semester när resten av Sverige stänger ner finns det även en konferens att besöka i juli: en global version av TED som hålls i Oxford.

I september ser vi en av de mest spännande nyheterna för året: Sime flyttar till Shanghai. Denna kinesiska affärsstad är en av de snabbväxande BRIC-ländernas hetaste affärshubbar. Samma månad går också Tech Crunchs startup-event av stapeln, då ett utvalt antal nya företag lanserar sin produkt. Många hundra företag från hela världen brukar tävla om att få vara med.

I slutet av året ser vi tre klassiker återkomma: Internet Marketing Conference i Stockholm, som brukar ha en del intressant att bjuda på för marknadsförare. Sime, som återkom efter kraschen och nu tagit position som skandinaviens ledande internetevent. Och Le Web, Europas stora webbkonferens där man skaffar sig koll på de stora trenderna inom e-business och kan mingla med entreprenörer och intraprenörer från hela Europa.