I torsdags publicerade Internetworld en gästkrönika om bristen på värme i sociala nätverk av kommunikationskonsulten och bloggaren Johan Ronnestam. En krönika som flitigt har blivit kommenterad lite här och var.

Utdrag ur Johan Ronnestams krönika:
 "Sociala nätverk, typ Facebook, LinkedIn, Apberget, Lunarstorm, MySpace, Playahead, Bilddagboken mm skiljer sig alla starkt ifrån den verkliga världen på ett sätt – du måste bli inbjuden eller godkänd. Till skillnad från det publika torget där människor förr i tiden möttes runt en kokande glögg-gryta för att lyssna på en julkör eller bara umgås med nära och kära så flyttar vi i de digitala motsvarigheterna till torget in våra möten i stängda rum. De vi inte känner blir utestängda i kylan, för att inte tala om de som inte ens är uppkopplade på nätet."

Journalisten och bloggaren Sofia Mirjamsdotter håller inte med och gav sin syn på Johan Ronnestams tankar på sin egen blogg The Real Mymlan.

Utdrag ur Sofia Mirjamsdotters svar:
   "Men snälla Johan. Fungerar det på annat sätt i verkligheten? Menar du att vem som helst kan kliva in i vilket sammanhang som helst i verkligheten utan att bli inbjuden? Att jag kan traska in på ett kontor, en fest eller kanske in i någons vardagsrum utan att vara inbjuden? Knappast.

Johan Ronnestam har svarat på Sofia Mirjamsdotters inlägg och på kommentarerna hos Internetworld. Han publicerade även krönikan på sin egen blogg, vilket gav upphov till en del diskussioner i kommentarsfältet.