Plus: Modern teknik och design, bra innehåll, enkel att hitta på.

Minus: Vi hade gärna sett mer människor på sajten.


NYSTART. Unionen bildades för ett år sedan, och drog då igång en helt ny webbplats. Det är snyggt och smart – man har gjort rätt från början.

Här har duktigt webbfolk fått kliva in och göra rätt från början. Det är ett nöje att surfa runt och upptäcka alla smarta funktioner.

En sak som piggar upp är att vi bredvid sökfältet kan välja "Populära sökningar" och "Rekommenderade sökningar". Ett påhittigt och användbart sätt att skapa en alternativ navigering, som utgår från både medlemmarnas egna behov och från förbundets råd. Enkelt men genialiskt.

Huvudnavigeringen ligger i topp och har bra rubriker. Vi hittar här direkt viktig information om lön, avtal, arbetsmiljö och försäkringar. När vi går in på en avdelning fälls en vänstermeny ut med fler val. Navingeringen funkar bra och är lättfattlig.

Unionen har tagit fram karriärutvecklande tjänster som är tillgängliga bara för inloggade medlemmar, samt community-tjänster med forum och diskussionsgrupper.

Längst ner på sidan ligger små rutor där man kan se vilka de största, senast skapade och mest aktiva grupperna samt forumdiskussionerna är. Det finns även en ruta med aktuella aktiviteter. Alla tre rutorna följer med oss överallt på sajten och är en bra en ingång till detta material.

Som många andra sajter har Unionen en avdelning för fråga-svar. På Unionens sajt är denna tjänst utmärkt utgjord och lätt att navigera i. Dessutom ligger den hela tiden i högerspalt så att vi direkt kan klicka in på frågor.

Det finns också en smart liten applikation som ska sälja förbundets inkomstförsäkring. Här kan vi fylla i vår lön före skatt, och få besked i siffror och i tabellform hur mycket vi får kvar om vi blir arbetslösa – med och utan inkomstförsäkring. Det blir en övertygande läsning.

Unionens sajt är snygg och välgjord, har bra navigering och utnyttjar modern webbteknik för att skapa både nyttiga och säljande funktioner.

Vårt enda egentliga önskemål är att vi gärna hade sett mer människor på sajten – både i bild och i berättelser.