1. Sociala tjänster sipprar in hos företagen på allvar. Detta påverkar både deras interna och externa kommunikation. Släng ut intranätet och använd företagets Facebook-grupp eller twitter-kanal istället. Internkommunikationen kommer att ta fasta på att de anställda i sina privata liv har ruggigt effektiva informations- och samarbetskanaler till sitt förfogande. Och att den kraften behövs och kan göra underverk inom företagen också. Förhoppningsvis slipper vi höra om fler företag som förbjuder sina anställda att använda Facebook eller Twitter på arbetstid. Ta vara på engagemanget och effektiviteten och använd den till att utveckla föreaget. Detta kommer i förlängningen att leda till att de psykologiska barriärerna mellan arbete och privatlivs luckras upp. Alla är vi människor liksom, och vi använder samma eller liknande tjänster i båda fallen.

2. Sociala medier blir första stoppet för att söka information, inte Google. Sökbjässen lär inte hotas på allvar under 2009 men det pågår en förskjutning av fokus när det gäller var vi får nys om nya saker. Detta gör marknadsföring mot och inom sociala medier superhett. Faran är att de sociala tjänsterna riskerar att svämmas över av pr-spam.

3. Vi får bättre sociala algoritmer. Som de flesta Facebook-användare märkt så vill Facebook gärna att du ska bli vän med personer med vilka du delar gemensamma vänner. Flera andra tjänster som till exempel Linkedin har liknande funktioner. Ibland blir det rätt och man upptäcker en borttappad vän. Men lika ofta blir det fel och man undrar för hundrade gången vem den där galningen med trollkarlshatt är, och vilka av ens vänner som egentligen hänger ihop med en sådan tok. Här finns massor av utveckling att göra för att bygga automatiseringsfunktioner som hjälper oss att hitta fler och framförallt bättre kontakter, att klippa banden till kontakter vi faktiskt inte vill ha kvar och att fördjupa relationen med dem som vi borde ha mer att göra med. Snart kommer vi också kunna gruppera och sortera vänner efter plats och kontext.

4. Mikrobloggen blir mainstream på riktigt. Facebooks statusuppdateringar har lärt den stora massan att mikroblogga. Nu drar de till Twitter, Jaiku och Bloggy. Men det betyder inte att ”den vanliga” bloggen är död.

5. Sociala medie-engagemanget leder till att vi träffas mer på riktigt. Otaliga är de konferenser, kaféträffar och affärsluncher som kommer att initieras i sociala medier i år. Det blir bara lättare att träffa folk IRL.

6. Snabbrörligt. Sociala nätverk behöver inte vara världsomspännande och innehålla alla dina vänner. Tvärtom, nischade tjänster kommer bara att locka mer framöver. De behöver heller inte vara långsiktiga projekt för vare sig medlemmarna eller upphovsmännen. Tjänster som Ning.com gör att man kan skapa ett socialt nätverk kring det mesta på nolltid. Behöver kanotklubben ett forum att diskutera hembyggda träkajaker i vinter? Fixat! Det kan vara världens grej i två månader, eller två år. Spelar liksom inte så stor roll. När man tröttnat drar man till nästa grej.

7. Sociala medier går från text till ljud och video. Här finns redan flertalet tjänster och sajter med potential som till exempel videomikrobloggen 12secondstv och bloggvideocommunityt Momversation. Nu handlar det om användarnas mognad och ännu bättre tjänster som lockar fler än early adopters. Vi tror att det börjar bubbla redan i år.

8. Kriget mot det sociala spammet och informationsöverlastningen. Impulser, utskick och inbjudningar från, och inom, sociala tjänster är det nya spammet. Här behövs hjälp att filtrera och skala bort. Räkna med många nya initiativ inom detta område framöver. Risken är väl att vi snart översköljs av tjänster som ska få oss att känna oss mindre översköljda av tjänster. Hursomhelst...

9. Sociala medietjänster kommer att smetas ut över webben och finnas mer där användarna finns. Samtidigt som fokus på tjänsternas egna sajter kommer att minska. Facebook Connect och Google Friend Connect som låter användarna ta med sig sina Facebook- respektive Google-identiteter till andra sajter och interagera där visar vägen. Detta kommer att bli stort.

10. Traditionella communitys får allt svårare att stå emot fragmentariseringen och konkurrensen från globala jättar som Facebook och Twitter. Enda framkomliga vägen är att bli mer nischade och erbjuda något som inte finns i de stora världsomspännande nätverken. Det kan vara en speciell grupp människor, en stämning eller funktioner som underlättar ett visst socialt beteende som passar målgruppen. Men tiden när vi i huvudsak använde bara en social tjänst är förbi.