Positivt: Kanske den snyggaste sajten i testet. Mycket nyheter och är bra på att länka till relevanta sidor även utanför den egna sajten.

Negativt:
Något kortfattad information i delar av portfolion. Viss brist på fokus i nyhetspresentationen.

Söderhavet har nog den snyggaste sajten i testet. Nedsänkt i ett turkost hav svävar en enkel, modern och vältypograferad sajt som fungerar utmärkt.

Förstasidan består av en stor puff för ett av projekten man arbetar med för tillfället (som tyvärr inte är klickbar) och ett antal nyheter. Vi gillar upplägget! Nyheterna är välskrivna och leder dessutom till att man på ett naturligt sätt kan berätta om de jobb man gör för olika kunder.

Nyhetssidan är lång och omfattande men innehåller å andra sidan texter som sträcker sig tillbaka till 2005. Det är kort och rappt och man lyckas hålla en hyfsad uppdateringstakt. Söderhavet är också generösa med länkar ut från sajten när det är relevant. Möjligen kan man anmärka på bristen på fokus: Allt är lika stort och presenteras i fyra kolumner – här får inte ögat mycket hjälp.

Söderhavets portfolio presenteras på ett bra sätt. Informationen är välskriven och man är bra på att lägga ut externa länkar i de fall exempelvis media har skrivit om projekten man arbetat med. Också här skulle vi dock gärna se fylligare information – att skriva att arbetet med en ny sajt resulterade ” i en modern, affärsdrivande design” känns lite tunt om vi som potentiella kunder ska bedöma det jobb som gjorts.

Byråns arbetsmetoder och tjänster presenteras på ett bra sätt men kunde göras mer utförligt. Också här är man bra på att länka till vad andra skriver om Söderhavet – något som naturligtvis ger extra trovärdighet. Intressant är också att Söderhavet använder webbtjänster som Flickr och FFFFound och länkar till dessa från sajten. Smart!

Kontaktinformationen hos Söderhavet är utmärkt. Här finns alla anställda med titel, mobilnummer och mejladress,. Det enda vi saknar är bilder. Även byråhunden Marlon har för övrigt en mejladress.

Betyg: 8 av 10
www.soderhavet.com