Positivt: Snygg och lättnavigerad sajt med fina animerade puffar i centrum. Bra på att beskriva byråns arbete. Har bilder på all personal. Bloggen!

Negativt: Relativt få kundprojekt beskrivs på sajten. Kontaktuppgifter direkt till de anställda saknas.

Creuna är den enda webbyrån i testet som bloggar på sin sajt. Tempot har sänkts sedan lanseringen förra året men här publiceras fortfarande matnyttiga och intressanta inlägg. Det handlar om trender på webben, om sociala medier och om hur Creuna tänker och jobbar.

Som potentiell kund får jag genom bloggen möjlighet att lära känna byrån och dess medarbetare och påminns om deras kompetens och synsätt med jämna mellanrum. Visst skulle vi gärna se fler inlägg men sammantaget är det här ett utmärkt exempel på hur fler borde jobba.

Designen av sajten är både enkel och snygg. Under det stora sidhuvudet finns en yta där man via animerade puffar kan leda besökaren vidare till såväl intressanta projekt man arbetat med som bloggen eller presentationen av byrån och de anställda. Det är inte samma puffar varje gång man kommer in på sajten vilket kanske kan öka nyfikenheten hos dem som besöker sajten ofta.

Creuna är bra på att berätta vad man gör. Några av kundprojekten som presenteras på sajten beskrivs riktigt utförligt medan andra är mer kortfattade. Sju projekt är möjligen i underkant för den som vill bilda sig en uppfattning om vad byrån gjort tidigare.

Under rubriken ”erbjudande” beskriver Creuna på ett bra sätt vad man vill vara och vilka tjänster man erbjuder kunderna. Visst blir språket lite opersonligt på sina ställen men överlag är det välskrivet och relevant.

Personalen presenteras i en stor grid med bilder där vi får se namn, titel och favoritsajt när vi drar muspekaren över bilden. Att presentera personerna på företaget med bild är man ensamma om och vi gillar det. Formen är dock enbart anpassad för den som planlöst vill kolla igenom vilka som arbetar på Creuna – att leta upp en specifik person är nästan omöjligt.

Över bilderna på de anställda ligger ett finurligt taggmoln där vi enkelt kan filtrera personallistan baserat på funktion eller andra egenskaper som beskrivs med taggar tillhörande varje person. Kul idé.

På minuskontot hamnar att man har valt att bara presentera personerna med förnamn och skippar kontaktuppgifterna direkt till medarbetarna helt. Trist tycker vi. När kunderna har tappat visitkortet till byråns projektledare ska de inte behöva ringa växeln för att ta reda på mejladressen.

Betyg: 9 av 10
www.creuna.se