Positivt: Grafiskt mycket snyggt. Lockande ingångar till de kundprojekt man visar upp.

Negativt: Tunt med innehåll. Mycket kortfattade beskrivningar av projekten. Ingen information alls om byrån, dess arbetssätt eller personal.

Grafiskt är det här en oklanderlig sajt. Det är rent och snyggt och kampanjerna byrån gjort kommer på en rad när vi skrollar ner. Men så snart vi tittar bakom ytskiktet upplevs dessvärre sajten som ganska död och otillgänglig.

Sajten är helt byggd i flash. Det är inget fel i sig men det för onekligen med sig en del konstigheter. En irriterande detalj är att listen man använder för att skrolla sidan har ett utseende som är allt annat än standard och att det inte går att använda skrollhjulet på musen för att förflytta sig nedåt på sidan.

Fokus ligger helt klart på att presentera de kampanjer och projekt man gjort. Synd då att texterna om projekten är så korta – i flera fall är det inte mycket mer än en länk till den färdiga sajten. Nog för att man ibland kan låta resultaten tala för sig själva men det här känns snålt.

När det dessutom saknas texter som presenterar byrå, dess filosofi och dess medarbetare blir det trist. Här finns inte heller någon blogg, inga nyheter – bara de kortfattat beskrivna kundprojekten.

Till Daddy Group hör också Daddy Identity Department med en egen sajt. Grundformen är densamma men här har man byggt i html och valt att ha något mer information om sajterna man byggt. Vi gillar att man visar upp flera skärmdumpar med beskrivande bildtexter för varje projekt.

Kontaktuppgifterna finns längst ner på båda sajterna, men mer än ett telefonnummer, en e-postadress och en besöksadress får vi inte.

Vi saknar djup och innehåll här. För kunderna är en webbyrå så mycket mer än de tjusiga case man kan visa upp. Vill man att kunderna ska lita på byrån och satsa stora pengar på framtida projekt tror vi att man behöver presentera mer än yta på sajten i längden. Nu lyckas bevisligen Daddy ändå, andra egenskaper kompenserar eller väger över. Men nog är det märkligt att en webbyrå inte tar webben på större allvar än så här?

Betyg: 6 av 10

www.daddy.se och daddyid.se