Positivt: Bäst i testet på att berätta om det man gör. Här får vi reda på både bakgrund och resultat för de kundprojekt man presenterar. Bra kontaktinfo till alla anställda.

Negativt: Lite trist förstasida. Inget rss-flöde till nyheterna.

Deasign är klart bäst i testet när det gäller att berätta om sitt arbete. Med hjälp av en enkel och överskådlig men snygg design visar man upp kundprojekten på ett föredömligt sätt. Här nöjer man sig inte med att publicera en länk till den färdiga kampanjen eller sajten.

Hos Deasign får vi koll på bakgrund, hur uppdraget från kunden såg ut och inte minst: Vi får veta hur det gick! Dessutom är texterna skrivna på ett direkt och engagerande vis. Här får man inte känslan av att det är en copywriter som ligger bakom.
På sajten finns också gedigen och välstrukturerad information om byrån. Deasign presenterar även sin arbetsprocess på ett tydligt sätt.

Sajtens förstasida är testets renaste och enklaste. På gränsen till trist kanske, men det funkar. Struktur och navigation är tydlig – ska vi anmärka på något här får det bli animeringen i toppmenyn som verkar göra att visningen av menyn fördröjs ibland.

Nyhetsavdelningen är hyfsat uppdaterad med ett tjugotal texter förra året. Vi saknar ett rss-flöde för att enklare kunna följa uppdateringarna. Och vi skulle gärna läsa en blogg från gänget bakom Sveriges bästa byrå, som Deasign utsågs till av Resumé i slutet av förra året.

Kontaktinformationen på sajten är bra. Här finns kontaktuppgifter till alla anställda: mejladress, mobilnummer och till och med möjligheten att ladda hem uppgifterna i v-card-format. Bra kundservice som i våra ögon borde vara självklar.

Betyg: 7 av 10

www.deasign.se