Active 24 lovar att inom kort erbjuda ett nytt webbpubliceringsverktyg som utan extra kostnad ska ingå i webbhotellspaketen Active Home och Active Business.

Ballou lovar att sänka priset på registrering av se-domäner (utan webbhotell) till 240 kronor den 9 mars, samt att lansera många nya funktioner till sin nyutvecklade kontrollpanelen. En helt ny hemsida med enklare beställningsflöde är också på gång under 2009.

Binero lovar att under 2009 införa chattsupport under kontorstid. Binero lovar också att lansera ett helt nytt kontrollpanelsystem där alla funktioner, inklusive dns-hanteringen, är bättre än idag.

Crystone lovar att under 2009 gå från att vara en renodlad webbhotellstjänst med ftp-utrymme och webbplats till att också bli en fulländad plattform för SaaS-tjänster (Software as a Service)
och virtuella servrar.

FS Data lovar att ha en dieselbackup på plats under första kvartalet 2009 för att skydda kunderna från oönskad nertid vid strömavbrott. FS Data lovar också att bli bättre på att kommunicera med sina kunder, både när något går fel och vardaglig information om nya tjänster, samt att förbättra och förenkla sin webbplats.

Internet.se lovar att fortsätta ha Sveriges bästa support, utan telefonköer. De garanterar att under 2009 svara på samtliga samtal inom 38 sekunder.

Levonline lovar ett händelserikt år med en ny kontrollpanel och fler betalmöjligheter samt en reducering av priset på se-domäner till 99 kronor.

Loopia lovar att sänka priset på registrering av se-domän (utan webbhotell) till 79 kronor exklusive moms under andra kvartalet 2009.

Oderland lovar att införa direktbetalningar via internetbank under våren 2009.

Space 2U lovar att fortsättta jobba för en miljövänligare serverhall och har redan infört frikyla och ny backup-generator.

Surftown lovar att de ska bli Sveriges mest vänliga och ärliga webbhotell. De ska med andra ord ”bli det webbhotell som faktiskt lyssnar på sina kunder”.

Internetworld lovar att följa upp webbhotellens löften. Men vi behöver din hjälp! Dela med dig av dina erfarenheter i kommentarsfältet nedan.

Webbhotellstestet 2009 är uppdelat i 10 delar:

Läs även:
18 råd inför valet av webbhotell