Positivt: Smarta interaktiva funktioner, man kan bland annat skriva in egna recept och bygga inköpslista.

Negativt: Lite torrt utseende, lyfter inte fram innehållet så väl. 

Ica.se har riktigt bra funktioner, men utseendet behöver kryddas så att innehållet kan kittla gommen bättre.Ica har samma dilemma som Arla – det är betydligt mer än matdelen som ska rymmas på sajten, bland annat en hel bank. Men Ica klarar navigeringen utmärkt.

Matdelen heter Mat & Inspiration och har en sparsmakad startsida. Puffarna är få och flera artiklar har ingen bild, bara en rubrikrad. Det ger överskådlighet, men man saknar det där läskande och lockande i stora härliga matbilder att sukta över. Det blir inte så inspirande som man kan önska.

Det finns en inloggning som är kopplad till Ica-kortet och gäller för hela sajten. Den är inte så bra förklarad. När vi väl förstår hur det funkar har vi svårt att tro vad vi läser. Vi måste gå till en Ica-butik för att bli medlemmar! År 2009 finns en sajt där man inte kan bli medlem utan att först ha färdats till en fysisk butik, lämnat in en papperansökan för att sedan få bekräftelse per snigelpost. Detta är förbluffande! Man får anta att Ica räknar med att bara nå befintliga kunder via sajten.

När man är förbi denna tröskel finns en del utmärkta tjänster. Ett exempel är att man kan sortera sina recept i mappar. Dessutom kan man lägga upp egna recept. Här har man verkligen tänkt nytta – kombinationen gör att man på Icas sajt kan spara hela sin receptbank, både Icas och personliga recept, snyggt kategoriserade! Dessa två funktioner borde alla receptsajter ha.

Dock lyfter Ica inte fram möjligheten att göra egna recept så mycket, vilket är lite synd. En annan styrka som gott kunde ges mer plats är många bra och intressanta matskolor. Överlag göms ganska mycket i en lite svårtydd vänstermeny – många fler element kunde lyftas ut och ges alternativa navigeringar samt även bättre rubrik i menyerna.

Ica.se en bra sajt med härliga funktioner. Nu hoppas vi på att designen lyfts och presentationen av alla utmärkta funktioner blir tydligare. På så sätt skulle Ica göra klart att de hänger med i utvecklingen. Trots våra önskemål om förbättringar kammar Ica.se hem förstaplatsen i det här testet, om än med ganska små marginaler.

Betyg: 7 av 10 
www.ica.se