När Episerver skulle dela ut priser till de bästa sajterna byggda på Episervers egen plattform tog byggkejdan Byggmax hem förstapriset, årets bästa sajt.

- Givetvis väldigt roligt och hedrande, säger Ludvig Ungewitter, it-ansvarig på Byggmax och den som fick äran att ta emot priset på prisutdelningen på hotell Clarion i Stockholm.

- Själv tycker jag att sajten är enkel men väldigt bra på vad den gör. Sajten ska kännas om Byggmax gör för övrigt, och det tycker jag att den lyckas bra med, säger han.

Byggmax sajt har utvecklats av byrån Cloud Nine, som också fick en del av äran på scenen.

Priscermonin avslutade också Episerver-dagen i Stockholm, då dryga 1000 personer var samlade för att lyssna på talare kring webbtrender.

Priset för bästa intranät gick till Absolut Company, en sajt som i stor utsträckning präglas av det varumärke som företaget levererar.

- Men det är långt ifrån bara yta, utan massor av innehåll som gör att vi är väldigt nöjda med vårt intranät, säger Christina Hagbard, global pr-ansvarig och även ansvarig för intranätet.

Absoluts intranät är utvecklat av byrån Iteam Solutions.

Vinnare blev även Visit Sweden för bästa community, utvecklad i samarbete med Getupdated, Stockholm Stad för bästa sajt inom offentlig sektor samt 3OnDisplay som fick pris för bästa innovation.

Stockholms stads tjänst har utvecklats av Creuna, medan 3OnDisplay har tagits fram av byrån Ottoboni.