Ge freden en chans, och du ska märka att den betalar sig. Under 1900-talet har vi levt med den förhärskande idén om marknaden som ett krig. Att hänsynslöst konkurrerande mellan företag driver marknaden och får företag att blomstra.

Det är dags att slänga ut den 80-talsreliken och lägga kraften som vi lagt på att trycka till konkurrenterna på att istället hitta fruktbara samarbeten.

Den här utvecklingen har drivits av internet. På nätet är ingen ensam. Det är alltför lätt att dra vidare för besökare och kunder. Ingen kan få ensamrätt på något endaste. Det gäller istället att smeta sitt innehåll, erbjudande och köpmöjligheter över ett så stort antal sajter och tjänster som möjligt. Och höja attraktionskraften på produkterna genom att integrera dem med konkurrenternas tjänster.

Ett digitalt tänk som inte kommer att stanna bland ettor och nollor. Mer samarbete på webben kommer att ge mer samarbete i andra delar av verksamheten.

Och de som kan hantera detta skifte bäst kommer att klara sig bäst. Fäll in de vassa armbågarna och sträck ut en hand till din värsta konkurrent.